img

img

img

img

img

התמונה המזויפת מעזה שעוררה סערה בעולם

NTD

3 בדצמבר 2023 |

| בעולם

avator

תמונות קשות של ילדים קטנים מעזה מופצות ברשתות ברחבי העולם אך חלקן פשוט מזויפות.

כך למשל באחד המקרים האחרונים, החתול שנמצא בידי הילד הפלסטיני התגלה כבעל 5 רגליים.

מייקל אוורסט, מומחה לבינה מלאכותית, מנסה להסביר איך התעמולה הפלסטינית מנסה להשפיע על דעת הקהל העולמית.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

ילד פלסטיני מחבק את החתול שלו לאחר תקיפה אווירית הרסנית של ישראל. פעם זה היה הבית שלו, אבל עכשיו לא נשאר כלום, רק הריסות. תמונה זו הופצה ברשת במשך זמן מה לפני שמישהו שם לב שלחתול יש 5 רגליים. התמונה הייתה תמונת דיפ-פייק (Deepfake), אחת מני רבות המופצות באינטרנט מאז תחילת המלחמה.

"ההשפעה היא רבת עוצמה, כי חלק גדול ממתקפת הטרור המצערת הזו, היא מלחמת התעמולה. אז אם יש לכם מלחמת תעמולה אבל במלחמת התעמולה שלכם, לא רק שאתם מתמרנים את העיתונות אלא שאתם גם עושים מניפולציות בתמונות".

מייקל אוורסט, מומחה לבינה מלאכותית, אומר כי מוח האדם הוא בעל אוריינטציה חזותית. אנשים מתרגשים מתמונות ועשויים לנקוט פעולה בגללן. רשמים חזותיים יכולים להשפיע על אנשים ולשנות את דעתם מן הקצה אל הקצה. התמונות המזויפות האלה כוללות תמונות של תינוקות מכוסים בדם בוכים באמצע ההריסות, תקיפות אוויריות ישראליות על שכונות של אזרחים, אזרחים החופרים בין הריסות הבטון כדי למצוא את בני משפחתם. בעוד שתמונת החתול בעל 5 הרגליים קלה יחסית לזיהוי, טכנולוגיית בינה מלאכותית מתקדמת רק תהפוך את התמונות למשכנעות יותר.

"עין מיומנת יכולה אולי להבחין בכך, אבל זה מאוד קשה. כלומר, אפשר להסתכל על הרקע, צריך להגדיל את הצילום ולעשות תקריב, אבל עבור האדם הממוצע, לעולם לא נוכל להבחין בכך".

אוורסט אומר כי ישנם כלים המסוגלים לזהות אם מדובר בתמונה אמיתית, אבל הכלים אינם מושלמים. והוא אומר כי סביר להניח שרוב האנשים לא יטרחו להשתמש בהם.

בעולם | מדע וטכנולוגיה |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל