img

img

img

img

img

דעה: חיים איטיים יותר מביאים ערך נוסף

NTD

27 באוגוסט 2024 |

| גוף ונפש

avator

בעידן הרשתות החברתיות ותרבות החיים המהירה, נראה כאילו זה בלתי אפשרי להאט את הקצב ולתקשר עם בני אדם ללא הטכנולוגיה. אך רבים מאיתנו מרגישים טוב יותר כשמתאפשר לנו להניח את המכשירים האלקטרוניים בצד ולנהל שיחה עמוקה עם מישהו באופן אישי.

הליכה בטבע עשויה אף היא לעזור להרגיע את מוחנו ולתת לנו נקודת מבט רעננה על החיים.

כדי ללמוד איך לשלב דברים אלה בחיי היומיום שלנו שוחחנו עם העיתונאי ווקר לארסון.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

מהי התנועה ל"חיים בקצב איטי"?

כן, שאלה טובה. אין רק הגדרה אחת ל-"חיים בקצב איטי", ישנן בעצם כמה הגדרות שרצות סביב המתארות אותה, אך יש אלמנטים נפוצים מסוימים השזורים בה. אני חושב שדרך טובה להגדיר את מהותה תהיה – המאמצים לשים בעדיפות ראשונה את הדברים שהם החשובים ביותר בחייכם, להתמקד באיכות על פני הכמות. כלומר לפנות זמן לדברים שהם היקרים ביותר עבורנו, בין אם זה מערכות יחסים עם המשפחה שלנו, פעילויות המשפרות אותנו כבני אדם, דברים מהסוג הזה שיש להם ערך מוסף לטווח ארוך. ולא רק להיות מעורבים בעניינים יומיומיים.

כן בהחלט. בהרווארד אומרים שחיים פעילים הם חיים יותר בריאים, וגם שיש יתרונות בלאמץ את הקצב האיטי הזה. מומחה ממכון בנסון הנרי הקשור להרווארד אומר, זה לא בהכרח אומר לעשות פחות, זה רק אומר להתמקד יותר בדברים עם הקצב הנכון. האם עלינו גם לבלות זמן רב יותר בחיק הטבע?

כן בהחלט. זה אחד הדברים שעולים לעתים קרובות בקרב האנשים שהם חלק מתנועת "חיים בקצב איטי". הם מרבים לדבר על החשיבות של בילוי בחיק הטבע. ישנן כמה סיבות לכך. אני מתכוון לשם התחלה, שמחקרים רבים מדברים על היתרונות הנפשיים והפיזיים של בילוי בחיק הטבע. אך בנוסף לזה אני חושב שזה באמת מאט קצת את הקצב. כאשר אנו מבלים בחיק הטבע, אנו מביטים קצת מסביב ורואים את היופי מסביבנו, מבינים שדברים נעים שם בקצב איטי, שום דבר לא ממש ממהר בטבע ובכל זאת יש שם את כל השפע ואת כל היופי הזה. אני יודע שלפחות עבורי כשאני נמצא בחוץ, הזמן באמת איטי יותר ואני מסוגל להרהר ופשוט לראות את היופי הזה מסביבי שמרגיע את הנשמה ומזכיר לך את התמונה הגדולה יותר. אנו מסוגלים לחשוב אולי על שאלות גדולות יותר של החיים קצת יותר בקלות כשאנו בתוך היופי הזה.

הטבע יכול להיות מאוד מרגיע, במיוחד עם ציוץ הציפורים, האוויר הצח ודברים מעין אלה. מהן כמה מהדרכים להתמקד בדברים המשמעותיים באמת?

כמובן ישנן דרכים רבות, הזכרנו את הטבע כאחת מהן. אני חושב שזו דרך אחת נהדרת. אך לדעתי חשוב עבורנו, במיוחד בזמנים האלה, להציב מגבלות מתחשבות לגבי שימוש בטכנולוגיה. ישנה עוד תנועה הקשורה, אפשר לומר, לתנועת "חיים בקצב איטי" והיא התנועה "מתנגדים לטכנולוגיה". אין הכוונה להשליך את כל הטלפונים לפח או משהו דומה, אני חושב שזה לא ריאלי. מדובר בהצבת גבולות משמעותיים לשימוש בהם. כדי שאנו נשלוט במכשירים שלנו, במקום שהמכשירים ישלטו בנו. המכשירים האלה ברוב הפעמים, עלולים להיות ממכרים. ישנן פלטפורמות שונות, שממש מושכות אותנו פנימה ויכולות לשאוב כל כך הרבה מהזמן שלנו וסוג של להכניס מחשבות למוח שלנו. כל החומרים האלה שנכנסים אלינו, אל המוח שלנו – דברים שיכולים לשלוט על המוח שלנו, ויכולים להחליף את המחשבות שלנו. אני חושב שצריך להציב גבולות לטכנולוגיה, רק כמה כללים פשוטים. בבית שלנו לדוגמה יש חדרים מסוימים, שאליהם אנחנו פשוט לא מביאים את הטלפונים. שירלי טרקול, פרופסור ב-MIT, מדברת בספרה "Reclaiming Conversation", על כך שרק הנוכחות של הטלפון, גם כאשר הוא כבוי, נוטה למנוע מאנשים לנהל שיחות עמוקות יותר. כי יש את ההפרעה הפוטנציאלית הזו שפשוט תמיד נמצאת שם ויכולה להפריע בכל רגע. מקומות מקלט כאלה, כביכול, שבהם אנו יכולים להשתחרר מהטכנולוגיה הזו לזמן קצר. אני חושב שזו דרך מצוינת, להתמקד בדברים משמעותיים יותר. שיחה, כפי שציינתי, אני חושב שזה באמת חשוב, לפתח שיחה איכותית אמיתית, ללמוד יצירה או מלאכה כלשהי.

נקודות כל כך מרתקות קיבלנו ממך, ווקר לארסון, עיתונאי עצמאי וכתב תרבות תודה לך.

זו נקודה טובה – ללמוד יצירה או מלאכת יד, להיות לגמרי בהווה.

תנועת ההתנגדות לטכנולוגיה באמת משכה את תשומת ליבי. ישנה מתנגדת טכנולוגיה בשם ג'נין שינדלר, לדבריה, טכנולוגיה מערערת קשרים קהילתיים, וחלק מזה נובע מכך שכולנו עסוקים בגלילת מסך, וזה מקטין את טווח הקשב שלך וזה מקשה על בניית קשרים ארוכי טווח ועל השמירה עליהם.

אני חושבת שהוא הזכיר את זה, במקום לנהל שיחה עם מישהו שנמצא שם איתך, אתה עסוק עם הטלפון שלך, זה יכול להוביל לזה. ולפעמים זה בסדר אם הבוס לא מצליח לתפוס אותך בסוף השבוע או אחרי שעות העבודה.

אבל הטכנולוגיה גם מחברת אותנו – אם למישהו יש יום הולדת, אתה מקבל ים של תגובות מכולם. כן, זה נכון.

 


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל

כתבות אחרונות