img

img

img

img

img

קצירת האיברים בסין נמשכת — יוזמה חדשה לחשיפת הזוועות

NTD

14 במרץ 2024 |

| סין

avator

קצירת האיברים בכפייה מאנשים בעודם בחיים בסין נמשכת. למרות התעוררות מסוימת לגבי הנושא בשנים האחרונות, עדיין מעטים מאוד האנשים בעולם שמקדישים לנושא תשומת לב רחבה. אך עורך הדין היהודי-קנדי, דיוויד מטאס פועל לחשיפת נושא קצירת האיברים בכפייה בסין ללא הפסקה כבר קרוב ל-20 שנה, וממשיך בפועלו גם כעת בגיל 80.

עו"ד מטאס, שהביא בעברו לדין פושע מלחמה נאצי, היה מועמד ל"פרס נובל לשלום".

דיוויד מטאס השתתף השבוע באירוע באונ' הרווארד שאורגן ע"י סטודנטים, במטרה להעלות את המודעות ואת החשיפה לאחת הזוועות הקשות ביותר המתרחשת כעת בעולם, ועם זאת, הלא מדווחת ביותר.

בשנת 2019 בית דין בין-לאומי בלונדון פסק כי מתרגלי פאלון גונג בסין הם בסבירות גבוהה המקור העיקרי לאספקת האיברים המהירה להשתלות בסין.

פאלון גונג היא שיטת מדיטציה רוחנית לשיפור הגוף והנפש, המקדמת חיים לפי הערכים אמת, חמלה וסובלנות. מתרגלי השיטה נרדפים באכזריות קשה בסין כבר יותר מעשרים שנה. רבים נרצחו ונפצעו ע"י המשטר הקומוניסטי אך עם זאת כל מאמצי המשטר לחסל את הפאלון גונג עלו בתוהו.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

יוזמה חדשה לחשיפת פשעים מצמררים המתרחשים בסין מקודמת על ידי ארגון סטודנטים באונ' הרווארד. במהלך פאנלים שהתקיימו ב"ליגת האייווי" (ליגת הקיסוס) בשבוע שעבר, המומחים הציגו הוכחות לקצירת איברים בכפייה בסין. כלומר קצירת איברים מהקורבנות בעודם בחיים.

"זה פשע נגד האנושות, זהו רצח עם".

במשך שנים נגישות האיברים להשתלה בסין נראתה "טובה מכדי להיות אמיתית".

"אם תשלם פחות ייתכן שתמתין חודש או חודשיים, אם תשלם יותר, ייתכן שתמתין מספר שבועות בלבד".

במדינות מערביות ובתוכן ארה"ב, זמני ההמתנה ארוכים הרבה יותר. עבור לב, זמן ההמתנה הוא 6 עד 12 חודשים. במקומות אחרים עלולים להמתין מספר שנים. זוהי תופעה נפוצה שמטופלים נפטרים בעודם ממתינים בתור להשתלה, אבל בסין אפשר להזמין השתלה של איברים חיוניים כמו כבד, מספר שבועות ואפילו חודשים מראש.

"אינך יכול לקבוע מראש תור להשתלת לב מבלי שתהיה הזמנה להרוג מישהו עבור האיברים שלו".

ב-2019 בית דין בין-לאומי בלונדון פסק בנוגע להאשמות על קצירת איברים בכפייה. בראש בית הדין עמד סר ג'פרי נייס, שהיה התובע הראשי בתיק נגד מי שכיהן בעבר כנשיא יוגוסלביה. בית הדין פסק כי מתרגלי הפאלון גונג הם כנראה המקור העיקרי לאספקת האיברים של סין.

פאלון גונג היא שיטת מדיטציה רוחנית לטיפוח גוף ונפש הנרדפת באכזריות כבר יותר מעשרים שנה בסין. עדת ראיה שהשתתפה בפאנל אמרה כי היא מאמינה שאבא שלה היה קורבן של קצירת איברים בכפייה. הוא נעצר ב-2004 ומת בבית המעצר כעבור 3 חודשים. כשלבסוף הורשתה לראות את גופתו:

"ראיתי תפרים בגרונו, תפורים בחוטים שחורים ועבים מאוד. חיתוך של סכין נמשך מגרונו כלפי מטה עד הבגדים שכיסו אותו. דודה ודוד שלי הלכו אחר כך ופתחו את הכפתורים של בגדיו כשהשוטרים לא שמו לב. הם ראו את החתך שנמשך מהגרון עד הבטן. כשהם לחצו על הבטן הם גילו שמילאו אותה עם קרח קשה".

3 ארגוני סטודנטים מהרווארד יזמו את הפאנל. אן צאו, הסטודנט שהיה ממארגני הכנס, אמר כי אין מספיק מודעות לנושא בחוגי האקדמיה.

"ואני חושב שכשאני מדבר עם אנשים בהרווארד, עם הסגל ועם הסטודנטים, רבים מהם עדיין חושבים שזה לא אמיתי. חלקם חושבים אפילו שזו אגדה אורבנית או פשוט תעמולה נגד המק"ס (מפלגה קומוניסטית סינית). זו הסיבה שהזמנתי את הנואמים, ארגנתי את האירוע כדי להציג באופן שיטתי את הראיות לקהילות בהרווארד".

3 מדינות בארה"ב – טקסס, יוטה ואריזונה, העבירו הצעות חוק נגד קצירת איברים בכפייה. דיוויד מטאס אומר שיש לעשות יותר בנושא.

"אם לא עוצרים הפרת זכויות אדם הן מתפשטות. כלומר, אזרחי ארה"ב אינם יכולים להמתין עד שמישהו יבוא אליהם לקחת את איבריהם, כי עד אז זה כבר יהיה מאוחר מדי. אם הם רוצים להפסיק זאת שזה לא יקרה להם הם חייבים לעצור זאת כל עוד ניתן לעצור זאת".

כרגע לא ברור כמה אמריקנים נוסעים מדי שנה לסין להשתלת איברים.

הנבחרים | סין |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל