img

img

img

img

img

משטר סיני מסתנן למערב באמצעות טוטליטריזם דיגיטלי

NTD

6 באוגוסט 2024 |

| סין

avator

הוועדה המיוחדת של בית הנבחרים האמריקני העוסקת בענייני המפלגה הקומוניסטית הסינית קיימה אתמול שימוע מיוחד על "חומת האש הגדולה" של סין ועל "יצוא" שיטות "מדינת המעקב הטכנו-אוטוריטרית" שמקדמת המפלגה הקומוניסטית הסינית.

אבל מה ארה"ב למעשה יכולה לעשות כדי להילחם במאמצי המפלגה הקומוניסטית הסינית לייצא טוטליטריזם דיגיטלי אל רחבי העולם?

שוחחנו עם ג'יימס טורגל, יועץ סייבר המשמש כיום סמנכ"ל לסיכוני סייבר בחברת Optiv Security.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

ג'יימס טורגל, תודה רבה שהצטרפת אלינו.

העונג כולו שלי.

ג'יימס, הוועדה המיוחדת לענייני המק"ס מקיימת היום שימוע על "חומת האש הגדולה" ועל היצוא של המפלגה הקומוניסטית הסינית (מק"ס) של מדינת המעקב הטכנו-אוטוריטרית שלה. כשנשאל על האיום המיידי ביותר, אחד העדים, ד"ר זאק קופר, דיבר על האופן שארה"ב מאמצת גישה שכבתית כדי להתמקד בהשפעה על מדינות שנמצאות על הסף ומפעילות מידה מסוימת של מעקב. האם תוכל להסביר לנו קצת על האופן שבו ארה"ב יכולה להילחם ביעילות בהשפעת המק"ס במדינות אלה?

ובכן, זו חייבת להיות גישה מקיפה. המק"ס הממשלה הטוטליטרית הסינית מנסה לקדם כאן את הרעיון שלה של הטוטליטריזם הדיגיטלי למדינות קטנות יותר על ידי ייצוא וניסיון להציג את ההיבט הזה של האינטרנט, היא מנסה להראות להן שזו הדרך שבה הן יכולות לפעול ולשלוט באוכלוסיות שלהן. לכן, גם מנקודת מבט ציבורית וגם מנקודת מבט פרטית, ארה"ב צריכה לתקוף את זה בשני הכיוונים. האחד- על ידי מתן מספר אפשרויות שונות עבור אותן מדינות קטנות יותר, כך שהן יוכלו להבין את היתרונות של אינטרנט פתוח, בין אם זה עבור האזרחים שלהן, עבור הכלכלה שלהן, כל הנושאים האלה, אבל גם כדי להילחם בזה מההיבט הצבאי, ובוודאי שגם מההיבט של המגזר הפרטי. המגזר פרטי, חברות בארה"ב הפועלות בתחומים האלה, גם להן יש תפקיד כאן. אני חושב שזה נושא רחב הנוגע בכל הכיוונים האלה.

תוכל להסביר לנו, ג'יימס, את התהליך האבולוציוני של "חומת האש הגדולה" שראשיתה באמצע, או אולי אפילו בתחילת שנות ה-2000, כשהיו חברות כמו מיקרוסופט, נורטל, סיסקו ואחרות שלמעשה תרמו לכך ביודעין.

ללא ספק כאשר שי ג'ין-פינג עלה לשלטון בשנת 2012, כל הרעיון של טוטליטריזם דיגיטלי תפס מקום מרכזי מאוד. היכולת שלהם לעצור תוכן וגם להשפיע על תוכן. גם "הקאנון הגדול" הוא הגרסה שלהם שיש לה יכולת להיות ברשת ולמצוא ולהחליף תוכן בתוכן מצונזר שלהם. זה בהחלט צמיחה טכנולוגית של הממשלה הסינית במשך שנים. אני חושב שאחד מהאנשים שהעידו היום בפני הקונגרס, או שזה היה בנאום הפותח דיברו על העובדה שהממשלה הסינית מוציאה יותר משאבים על שליטה באינטרנט ועל צנזורה באינטרנט מאשר היא מוציאה על הצבא שלה.

 

הנבחרים | סין |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל