סין מתמודדת כיום עם משבר כלכלי, אוכלוסייה מזדקנת, אבטלה קשה בקרב הצעירים (עד כדי כך שהמשטר הפסיק לפרסם נתונים כלשהם בנושא לאחרונה) ומשבר חמור בשוק הנדל"ן.
המשטר בבייג'ינג מנסה לשנות את המצב באמצעות תמריצים ממשלתיים כבדים, דבר שגרם לאחרונה לעליות חדות בשוק המניות הסיני (שחזר לרדת שוב בימים האחרונים), האם סין תצליח להיחלץ מהמשבר הכלכלי בדרך זו?
מגישת חדשות NTD שוחחה בנושא עם כריסטופר בולדינג, עמית בכיר ב-Henry Jackson Society, האומר לנו בין היתר: "משקיעים רבים מקווים שסין תחזור למעמד שלה, אבל אני חושב שזה פשוט לא קורה ולדעתי משקיעים רבים מבינים שזה פשוט לא קורה, ושננחל בוודאי עוד אכזבה רבה".
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
כריסטופר בולדינג, תודה שהסכמת להתראיין אצלנו, אני שמחה לארח אותך שוב בתוכנית.
תודה לך.
אנו רואים שסין סובלת ממשבר דמוגרפי, האוכלוסיה שלהם מבוגרת הרבה יותר, מקומות העבודה מתמעטים, יש להם משבר נדל"ן, האבטלה בקרב צעירים הגיעה לממדים כאלה שהם אפילו לא פרסמו את המספרים זמן מה, לאור כל מה שאנו רואים שקורה בכלכלה של סין, מה דעתך על כך? האם לתמריצים יש השפעה?
אני חושב שלאמצעים האלה לא תהיה כל השפעה. סוג התמריצים האמיתי שראינו מפחית את יחס היתרות הבנקאיות וזה הולך לשחרר כמות קטנה של כסף כדי שהם יוכלו להלוות יותר לכלכלה. ראינו גם ירידה קלה בשיעורי הריבית ודברים מסוג זה, אבל תהיה לזה השפעה קטנה מאוד על המרצת המשק.
לדעתי, אחת הבעיות המהותיות של המצב הכלכלי שסין נמצאת בו, זו העובדה שהכלכלה הסינית התקיימה על הגברת האספקה: עוד מפעלים, עוד רובוטים, היכולת לייצר עוד דברים, והבעיה כעת היא, שיש כזה שפע של עודף אספקה שאנשי עסקים סינים מסתכלים על זה ואומרים: "איני צריך להשקיע, אני יכול לייצר כל דבר שאני צריך ממספר המפעלים הקיימים שיש לי כבר, ממספר העובדים שיש לי כבר או מהרובוטים וכד' ",
כך שההמרצה להגביר השקעות לא באה לידי ביטוי במקומות העבודה ובאנשים, או בכך שהרשויות המקומיות יוצאות ומשקיעות.
וכיצד לדעתך השווקים העולמיים יגיבו לזה?
אני חושב שבמשך זמן מה הייתה בעיקרון התרגשות בשווקים העולמיים, ואז כשהם התחילו לבחון את הפרטים של מה שקרה, הם התחילו להיות קצת יותר זהירים ושקולים לגבי ההשפעה לטווח ארוך. אני חושב שזה יהיה הוגן לומר שמשקיעים גלובליים מתעניינים מאוד בסין ובהמרצת הכלכלה שלה. בענפים שונים של סחורות, סין מהווה כ-60% עד 90% מהגידול בביקוש השולי, כך שמשקיעים רבים מקווים שסין תחזור למעמד שלה, אבל אני חושב שזה פשוט לא קורה ולדעתי משקיעים רבים מבינים שזה פשוט לא קורה, ושננחל בוודאי עוד אכזבה רבה.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל