לפי הערכות, 90% מפולי הסויה בעולם עוברים הנדסה גנטית: גנים מאורגניזמים שונים מושתלים בצמח כדי ליצור זן חדש שמטרתו להציע יתרונות חקלאיים ותזונתיים. הטכניקה המודרנית, המכונה שחלוף DNA, מוצגת כהמשך טבעי של הכלאות סלקטיביות שנעשו בעבר.
שלושה נימוקים מובילים תומכים בשיטה: הגדלת יבולים כדי לצמצם רעב עולמי, העשרת הערך התזונתי של המזון (יותר חלבון, ויטמינים ומינרלים) והפיכת הצמח לעמיד לחומרי הדברה וקוטלי עשבים — מה שמאפשר לכאורה שימוש מופחת בכימיקלים.
מנגד נטען כי יבולים גדולים ומזינים יותר אפשר להשיג גם בעזרת קרקע מעובדת היטב ושיטות גידול משופרות; העלאת רכיבים תזונתיים עלולה להגביר אלרגיות; עמידות לכימיקלים יוצרת מזיקים ועשבים שוטים קשוחים יותר, ולכן בפועל לא נרשמה ירידה משמעותית בשימוש בחומרי הדברה.
מחקרים בבעלי-חיים מצביעים על קשר אפשרי בין מזון מהונדס לסרטן ולמחלות אוטואימוניות, אך הראיות בבני אדם אינן חד-משמעיות.
בראנדון פאלון דן בנושא בפרק זה של התוכנית Vital Signs.

הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל