img

img

img

img

img

"מצילות" מזון

NTD

30 בספטמבר 2024 |

| ישראל

avator

מיטל לוקוף, רכזת מדיניות בעמותת "מצילות המזון", מספרת לחדשות NTD עברית על העמותה שמקדמת מערכת מזון מקיימת בירושלים.

"המטרה שלנו היא לבנות מודל עירוני להצלת מזון ולחיזוק החוסן התזונתי של העיר, בשאיפה שבעתיד נוכל להתרחב לערים נוספות.
השוק הסיטונאי בירושלים הוא 'חממה' רצינית של בזבוז מזון, ואנו פועלים במשמרות למען הצלת מזון 5 פעמים בשבוע. יש לנו כ-500 מתנדבים בכל קשת הגילאים ואנו מסייעים לכ-400 משפחות.

לאחר הגעת המזון מבעל הדוכן בשוק הסיטונאי למחסן שלנו, המתנדבים ממיינים ומכינים ממנו כ-40 ארגזים. כל שבוע אנו מצילות 5.5 טון פירות וירקות. כשהארגזים מוכנים, המשנעים אוספים אותם ומפיצים אותם לקהילות ברחבי העיר. דרך נוספת להפצה: אנו פותחים שוקי אוכל – "בסטות", ב-7 שכונות שונות ומזמינים את התושבים להגיע לקחת אוכל ובו בזמן גם מארגנים פעילויות כמו סדנאות לילדים. לאחרונה היה לנו שיתוף פעולה עם הספרייה העירונית בירושלים. השנה גם התחלנו עם פיילוט להצלת מזון בשכונות בשיתוף פעולה עם עיריית ירושלים. גם קיבלנו תרומה של רכב מסחרי שבאמצעותו אנו יכולים להפיץ את המזון בשכונות.

בתחילת המלחמה, הגיעו לירושלים הרבה מפונים. פתאום הרבה אנשים איבדו את עבודתם והרבה מאוד היו זקוקים לעזרה. הגיעו אלינו כ-4,000 פניות חדשות מאז תחילת המלחמה.

כיום יש לנו אפילו שוק לקהילת מפוני קריית שמונה, שקבוצה מהם התחילו להתנדב אצלנו במטבח.

עמותת מצילות מזון הוקמה בשנת 2019, לאחר שחבורת סטודנטים שגרו באזור השוק הסיטונאי נחשפו לכמויות הפירות והירקות שנזרקו לפח והחליטו להציל את המזון. הם גם התחילו לבשל מהאוכל שהצילו, ארוחות קהילתיות והזמינו אנשים להצטרף".

קרדיט תמונה: דניאלה זלצר

 

subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל

כתבות אחרונות