img

img

img

img

img

סין מתכננת ייצור המוני של רובוטים דמויי אדם — פרשנות

NTD

23 בנובמבר 2023 |

| מדע וטכנולוגיה

avator

המשטר הסיני מבטיח לייצר רובוטים דמויי אדם בייצור המוני, עם טכנולוגיה משלו, כבר בשנתיים הקרובות.

אבל האם לסין יש באמת יתרון בתחום הרובוטיקה? והאם מהלך זה יכול להעניק לבייג'ינג יתרון בשדות הקרב העתידיים?

מגישת חדשות NTD שוחחה בנושא עם קייסי פלמינג, מנכ"ל חברת BlackOps Partners.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

– תחילה, דיווחים מציינים שסין מתכננת ייצור המוני של רובוטים דמויי אדם. מה הן ההשלכות הצבאיות לכך?

זו בדיוק הנקודה. ההתמקדות כולה היא על ההיבט העסקי, הטכנולוגי, שימוש מסחרי ויישומים. אבל מה שחסר כאן הוא הכוונה הברורה של סין להוביל מבחינה צבאית. אז ניתן לצפות שחיילים עתידיים יהיו רובוטים דמויי אדם. ובזה סין מתמקדת, לא לשלוט רק בייצור ותעשיות כבדות, כמו רכבים חשמליים, מחשבים, טלפונים ניידים, דברים מהסוג הזה. כולם צריכים להתמקד ביישום הצבאי של זה. חשוב לזכור, המק"ס תמיד חושבת במונחים צבאיים תחילה, וחדשנות מסחרית במקום השני.

– איך הרובוטים דמויי האדם האלה ישנו את הלוחמה?

ניתן לראות זאת… חישבו איפה היינו לפני 10 שנים מבחינה טכנולוגית, איפה היינו מבחינה טכנולוגית לפני 20 שנה. וראו כמה מהר זה מתקדם היום עם בינה מלאכותית וכל הקשור בכך. אז צריך לחבר את שני אלה יחד בנוסחה ולהבין שזה תרחיש אפל מאוד כשמסתכלים על רובוטים דמויי אדם אלה – ניתן להקריב אותם במצב של מלחמה, ויש להם עמדת עליונות ויתרון על לוחמים אנושיים ולחיילים אנושיים. אז הנקודה היא שארה"ב צריכה לפעול עם העולם החופשי כדי למצוא מענה לכך – האם יש לחסל את ההזדמנות הזו שיש למק"ס להשתמש ברובוטים דמויי אדם לצרכים צבאיים, האם יש לחסל את היכולת הזאת שלהם או ליצור רובוטים יותר טובים.

– בהקשר זה, מי מוביל בתחום? האם זו ארה"ב? האם זו סין?

התשובה היא שתיהן. כי סין גנבה את הקניין הרוחני שלנו, בין אם זה באמצעות סטודנטים באוניברסיטאות או פרופסורים באוניברסיטאות, שם למעשה שיתפנו פעולה עם סין והענקנו לה מענקים בסך 30 מיליון דולר עבור בינה מלאכותית. אז בין אם אנחנו נותנים להם את זה דרך אוניברסיטאות או חברות שגם בהן סין משקיעה, או שהם גונבים את זה. אם הם אינם מצליחים להשיג את זה – הם גונבים את זה. הנקודה העיקרית היא שיש לסין יכולת אבטחת סייבר נרחבת ביותר, וזה רק הולך ומשתפר מבחינתם ופועל לרעתנו מיום ליום.

– לגבי הפגישה בין הנשיא ביידן למנהיג המשטר הסיני שי ג'ין-פינג – מה המסר שארה"ב צריכה להעביר למק"ס?

שלא נגלה סובלנות לכך שהמק"ס מאיצה את התקדמותה – ההתקדמות הבלתי מוגבלת לעתות מלחמה. אנחנו מודעים למשחק שלהם, אנחנו מודעים לאסטרטגיה שלהם. כמובן שאנחנו צריכים להתנהל באופן הולם מנקודת מבט דיפלומטית, אבל מה שאני רוצה לומר הוא שעלינו להגיד למק"ס שאנחנו מכירים את "המשחק" שלהם – "משחק" של מדינה שלמה נגד העולם החופשי וארה"ב ואנחנו צריכים להגיב ברמה הלאומית לאסטרטגיה הזאת של המק"ס, שמטרתה להשתלט לחלוטין על שאר העולם ולשלוט בו.

אז אנחנו צריכים להבהיר להם: אנחנו מעצמת העל בעולם והמק"ס יכולה להתלהם ולהתרברב אבל הם צריכים להבין שבשלב מסוים אם הם יתגרו בנו יותר מידי זה יהפוך לעניין די רציני. אז הרבה ממה שאנחנו עושים זה בשביל הרושם, אנחנו לא רוצים להרתיע את סין מלהיות שותפה לסחר. אבל כיצד עושים את זה כשהם האויב המושבע שלנו. הם מחויבים ללוחמה בלתי מוגבלת והם מחויבים לגנוב את כל הקניין הרוחני שלנו. לכן ההכנסות, הרווח והמשרות שלנו, שהם הכלכלה והכספים שלנו – הם הביטחון הלאומי שלנו. אז כשמעבירים את הייצור לסין, כשמעבירים את כל התעשיות האלה אל תוך סין תחת ניהולה של המק"ס – ההכנסה הזו תומכת כעת בביטחון הלאומי שלהם ולנו אין את ההכנסות והכספים האלה כדי לתמוך בביטחון הלאומי שלנו. זה עניין מאוד רציני. אז מה שרואים על פני השטח לגבי שי ג'ין-פינג והנשיא ביידן בארה"ב – למעשה זו "הצגה" אבל צריך להבין שברגע ששי ג'ין-פינג עולה חזרה למטוסו זה יהפוך ל"בואו נביס את ארה"ב".

– כשמדובר בהרתעה בפועל, מה הם הצעדים שארה"ב צריכה לנקוט?

בראש ובראשונה, ארה"ב צריכה לקבוע מדיניות וחוק שלא לאפשר שום השפעה זרה, בין אם בצורה של שתדלנות ובין אם השגת השפעה באמצעות כסף. כל מה שכרוך בהתנהלות עם אויב. אנחנו יכולים לקרוא לו מתחרה, אבל בהחלט מדובר באויב. לכן יש לאסור השפעה זרה. בין אם מדובר בהשפעה מילולית, כל סוג של סיוע… סיוע כספי או קניין רוחני – יש לאסור את זה. ומי שנתפס עושה את זה, צריך להענש באותו אופן בו מענישים אנשים שביצעו בגידה. כי צריך להבין שמדובר במצב מלחמה. אנחנו לא צריכים לקרוא לזה מלחמה,  אבל כדאי שנתנהג כאילו זו מלחמה.

– ללא ספק, הרבה מונח על כף המאזניים. קייסי פלמינג, תודה רבה על הזמן שהקדשת לנו.

תודה שאירחתם אותי.

NTD חדשות | הנבחרים | מדע וטכנולוגיה | סין |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל

כתבות אחרונות