img

img

img

img

img

מסעדה שמגישה ארוחות משאריות מזון

NTD

2 באפריל 2023 |

| חברה

avator

מסעדה בדרום שוודיה, בעיר מאלמו, מגישה לסועדים ארוחות אותן מכינים משאריות מזון. מטרת המסעדה היא לגרום לסועדים להיות יותר מודעים לבעיה. אנדרו תומאס, כתב NTD עם הפרטים.

אלינור לינדבלום מולין ואריק אנדרסון מולין, הם הבעלים המשותפים של מסעדה בשם Spill שפירושו – בזבוז או שאריות בשפה השוודית. הזוג עזב מסעדה עם כוכבי מישלן כדי להקים מסעדה לארוחות צהריים בלבד ב-2018. את התפריט הם מתכננים מדי בוקר, בהתבסס על מה שמגיע במשלוח.

אם לא היינו עושים את זה, הם ממילא היו זורקים את זה. האוכל הזה היה נזרק גם אם לא היינו קיימים. אז לגבי, אני חושב שאנו מהוויים השראה לאורחי המסעדה. צוות המטבח בודק קודם את כל המצרכים, כדי לראות מה טוב לשימוש, לאחר מכן מחליטים מה יהיה בתפריט באותו היום. כמובן, אנחנו רוצים לעשות שינוי, אך אנו לא פוליטיקאים ואין לנו כל מושג איך עושים את זה. הדבר היחיד עבורנו הוא שאנחנו מנהלים את זה כדוגמה.

הבשר, הירקות ושאר המרכיבים שבהם הם משתמשים, היו נזרקים בכל מקרה למרות שהם ראויים לאכילה. מוצרים שתוקף המכירה עומד לפוג או כאלה שלא נראים טוב כל כך לעיתים קרובות נזרקים. יש הרבה מזון שמייצרים ואני חושב שאחת הסיבות שהמדפים מלאים במוצרים מהספקים כי חלקם זה בגלל הנִראות שלהם וחלקם בגלל התאריך, בגלל תאריך התפוגה. משרד הסטטיסטיקה האירופי – יורוסטט, מעריך שיותר מ-60 מיליון טון של מזון נזרקו בשנת 2020. הלקוחות של מסעדת Spill מרגישים שהם תורמים את חלקם בעניין. אני חושבת שהרעיון לאכול מזון שאחרת היה מבוזבז ונזרק הוא בעצם רעיון באמת באמת טוב.

אני באה לכאן לפחות פעם בשבוע וזו גם דרך בה אני יכולה להרשות לעצמי לאכול בשר עם קצת פחות ייסוריי מצפון, ובידיעה שהאוכל הזה היה נזרק בכל מקרה.

הרעיון צבר פופולריות בקרב הסועדים עד כה, לכן בני הזוג מתכננים לפתוח מסעדה נוספת ב-2023. אנדרו תומאס, חדשות NTD


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל

כתבות אחרונות