img

img

img

img

img

איך לשפר את איכות השינה?

שינה טובה היא גורם חיוני להתנהלות נכונה. שינה משפיעה על הזיכרון שלנו, על הפרודוקטיביות, על המערכת החיסונית ועל מצב הרוח שלנו.

מה אפשר לעשות כדי לשפר את איכות השינה?

הנה כמה טיפים מג'ינה מארי, בפינה Strong Mind & Body.

לילה טוב לכולם!

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

שינה היא תהליך דינמי מורכב, הוא משפיע על כל איבר ורקמה ועל כל מערכת ביולוגית בגופנו. בזמן השינה הגוף מנצל את הפוטנציאל המרבי שלו לריפוי התאים. כאשר אנו מזניחים את הרגלי השינה, הדרך להישחק ולחלות במחלות כרוניות היא מהירה. שינה היא גורם חיוני ביותר להתנהלות אופטימלית. היא משפיעה על הזיכרון, הפרודוקטיביות, המערכת החיסונית ועל מצב הרוח.

לשינה טובה נדרשת עקביות במחויבות. הצעד הראשון הוא טקס מרגיע לפני השינה. שעה לפני שאתם מתכננים ללכת לישון, התחילו את טקס ההרגעות. עמעמו את האורות, הגבילו זמן מסך והתכווננו להוריד הילוך. כדי להיכנס למצב של רוגע, עליכם להיות נקיים מלחצים רגשיים. אתם יכולים לשקול לעשות אמבטיה חמה, לקרוא, לקחת נשימות עמוקות ואיטיות, למדוט או להיכנס למצב של קשיבות (מיינדפולנס).

הנה טיפים נוספים: הגבילו את כמות הקפאין כבר לאחר ארוחת הצהריים, השפעת המשקה הממריץ הזה עלולה להימשך 6 שעות. שתיית אלכוהול עשויה לזרז את תהליך השינה, אך מאוחר יותר הוא משבש את איכות השינה כאשר הוא עובר מטבוליזם בגוף. זה יכול לגרום לשינה פחות עמוקה. פעילות גופנית מתונה של כ-150 דקות בשבוע, תשפר את איכות השינה באופן משמעותי. תרגילים מרגיעים בערב אף הם מועילים. תרגילי יוגה עדינה, או הליכה נינוחה בשכונה אחרי ארוחת הערב, יכולים להקל עליכם לישון טוב בלילה. ארוחות גדולות או חטיפים סמוך לשעת השינה, עלולים להפריע לשנתכם ולאתגר את מאמציכם לשמור על משקל תקין.

כאשר אנו אוכלים אנו משדרים לגוף שהוא צריך אנרגיה כדי לתפקד. אך לאכול פחות לפני השינה משדר לגוף שאין לו מה לעשות עוד מלבד להירגע ולהיטען מחדש. חשיפה לאור שמש ב-30 הדקות הראשונות לאחר היקיצה, יאפס את מעגל השינה-עירות שלכם. באופן דומה, עמעום האורות שעה לפני השינה, משדר לגופכם שהנה מתקרב הזמן לעצום את העיניים. ולבסוף, הימנעו מפעילויות כגון צפייה בטלוויזיה או גלישה באינטרנט לפני השינה.

NTD חדשות | בריאות | גוף ונפש חזקים עם ג'ינה מרי |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל

כתבות אחרונות