img

img

img

img

img

איך להתמקד יותר בדברים החיוביים?

המוח של רובנו מתייחס יותר לאירועים שליליים מאשר לאירועים חיוביים. אבל התמקדות בבעיות ובקשיים יכולה לערער את בריאותנו ולעוור את עינינו מלראות את הטוב שבחיינו.

האם יש דרכים לשפר את המצב? על כך הפעם בפינתה של ג'ינה מארי

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

אפשר לומר בבטחה שכמעט לכל אחד יש קצת תחושות שליליות בתקופה האחרונה, במיוחד בשנים האחרונות. אבל למרות המתרחש בעולם יש אולי סיבה נוספת הגורמת לכולנו להרגיש קדרות רבה כל כך. ומה שמעניין עוד יותר זו העובדה שהכול נמצא במוחנו. מחקרים הראו שהמוח שלנו מגיב בעוצמה רבה יותר לאירועים שליליים מאשר לחיוביים. זה עשוי להסביר מדוע אנו נוטים לשקוע במחשבות שליליות ומדוע אנו מתקשים להניח להן. מדוע הערה ביקורתית אחת מעמית לעבודה או מישהו שעוקף אתכם בכביש מספיקים כדי להרוס לכם את היום.

לעתים קרובות אנו חוזרים שוב ושוב על התקריות השוליות האלה ומאפשרים להן להשתלט על המחשבות שלנו. הן מעכירות את מה שאחרת יכול היה להיות יום נהדר. אז מדוע נראה שהמוח מתמקד בדברים שליליים ומייחס להם יותר חשיבות מאשר לאירועים חיוביים? לפי המדע מדובר בהטיה. ראיות אמפיריות רבות מצביעות על כך שבני אדם נוטים להתרכז במידע שלילי המגיע מסביבתם, ללמוד ממנו ולהשתמש בו. הם עושים זאת הרבה יותר ממה שהם משתמשים במידע חיובי. להתנהגות זו יש שם: הטיה שלילית. זוהי הנטייה שלנו לעבד ולזכור גירויים שליליים יותר מאשר גירויים חיוביים. אכן, אנו, בני האדם, מתעכבים על אירועים שליליים.

החדשות הטובות הן שההטיה הזו יכולה להיות מועילה. אבותינו הקדמונים, הלא כל כך רחוקים, חיו בעולם מלא בסכנות גופניות מוחשיות כמו בעלי חיים, קור, רעב ומלחמה. אלה דרשו מהם להיות זהירים וערניים במיוחד לגבי ביטחונם האישי כשאלה של הישרדות. כיום יש פחות איומים על בריאותנו ועל ביטחוננו, ובדרך כלל הם פחות הרי אסון, אבל המוח שלנו ממשיך לחפש דברים חדשים לדאוג לגביהם. כתוצאה מכך אנו מנסים ללא הרף לאתר מצבים מסוכנים ומגייסים משאבים רבים ולמקד בהם את תשומת הלב שלנו. מנגנון הבטיחות וההגנה במוחנו עשוי לגרום לעולם ולקיום היום-יומי שלנו להיראות פחות נעימים ממה שהם באמת.

המוח שלנו מתוכנת לשים לב יותר לדברים שליליים. עובדה זו מסבירה מדוע אנו מעניקים תשומת לב מועטה לדברים החיוביים. כמובן, כל המידע הזה לא נועד להזין תחושה שלילית, אלא לסייע לנו להבין מדוע אנו עלולים להיתקע בקלות במעגל של חשיבה שלילית ולהתקשות כל כך להימלט ממנו. החדשות הטובות הן שאנו יכולים לאמן את מוחנו להיות חיוביים יותר לשפר את בריאותנו תוך כדי התהליך.

הצעד הראשון הוא פשוט להיות מודע לכך שהמוח שלנו עובד בצורה זו. מועיל לדעת שאנו רגישים יותר לגירויים שליליים המגיעים מהסביבה שלנו ונוטים "להינעל" עליהם. ההטיה השלילית מראה שלדברים רעים יש השפעה גדולה פי 2, 3 או 4 יותר מאשר לדברים חיוביים. אם אתם חוזרים בראשכם על הערה חולפת של חבר או מתמקדים באובססיביות באסון האחרון שהתפרסם בחדשות – פשוט הפסיקו! אמרו לעצמכם שאתם צריכים לחפש חדשות חיוביות יותר. אתם גם יכולים לצאת לטייל או להקשיב למוסיקה האהובה עליכם. עשו משהו שיגרום לכם להרגיש טוב. שינוי הסביבה שלכם והגירויים מסביב יכולים גם כן לעזור מאוד. זה יכול להוציא אתכם ממעגל הקסמים השלילי שאתם אולי תקועים בתוכו.

בריאות | גוף ונפש | גוף ונפש חזקים עם ג'ינה מרי |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל