img

img

img

img

img
מתכון לגפילטע פיש

מתכון לגפילטע פיש

NTD

11 בינואר 2024 |

| אוכל ומתכונים

avator

מתכון לגפילטע פיש מושלם שאתם חייבים לנסות

מצרכים:

  • 500 גרם פילה קרפיון טחון (ללא עצמות ובלי עור)
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 1 גזר מגורד דק
  • 1 ביצה קשה מרוסקת
  • 1 ביצה טרייה לא מבושלת
  • 2 כפות קמח מצה
  • מלח, פלפל לבן, סוכר

להכנת הציר:

  • 2 בצלים גדולים חתוכים גס
  • 2 גזרים חתוכים לחצאים
  • ראש הדג והאדרה
  • ענף סלרי
  • מלח, סוכר, פלפל לבן
  • עלי דפנה (לא חובה)

הוראות הכנה:

  1. מכינים את הציר: בסיר גדול מביאים לרתיחה מים. מוסיפים את הבצל, הגזר, ראש הדג והאדרה, הסלרי, המלח, הסוכר ועלי הדפנה (אם משתמשים). מנמיכים את האש ומבשלים במשך 30 דקות.

  2. מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מערבבים את הדג הטחון, הבצל הקצוץ, הגזר המגורד, הביצה הקשה, הביצה הטרייה, הקמח המצה, המלח, הפלפל והסוכר. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

  3. יוצרים קציצות בגודל של כ-5 ס"מ.

  4. מכניסים את הקציצות לסיר הציר ומבשלים במשך 30 דקות נוספות, על אש נמוכה.

  5. מוציאים את הקציצות מהסיר ומניחים להן להתקרר מעט לפני ההגשה.

טיפים:

  • ניתן להוסיף לקציצות גם ירקות אחרים, כגון תפוחי אדמה, קישואים או דלעת.
  • אם רוצים להוסיף טעם חריף, ניתן להוסיף לקציצות פלפל חריף קצוץ.
  • ניתן להגיש את הגפילטע פיש עם חרדל, חומץ, או מיונז.

רוצים להנות מעוד מתכונים? בקרו בקטגורית מתכונים שלנו >> בלחיצה כאן 

 


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל