img

img

img

img

img
אינג'רה מתכון

אינג'רה מתכון

NTD

11 בינואר 2024 |

| אוכל ומתכונים

avator

מתכון אינג'רה

אינג'רה הוא לחם אתיופי מסורתי עשוי מקמח טף, שהוא דגן ללא גלוטן. הוא מוגש לרוב עם מגוון מנות עיקריות, כגון דגים, בשר או ירקות.

מצרכים:

  • 2 כוסות קמח טף
  • 3 כוסות מים
  • 1 כפית אירשו (מחמצת אתיופית, אפשר להחליף במים רותחים)
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. מניחים את קמח הטף בקערה גדולה ומוסיפים את המים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בלילה חלקה ודלילה.
  2. מוסיפים את האירשו ומלח לפי הטעם.
  3. מכסים את הקערה במגבת ומניחים אותה במקום חמים למשך 24 שעות.
  4. לאחר 24 שעות, הבלילה תתפח ותהיה מוכנה לבישול.
  5. מחממים מחבת פנקייק או טפלון על אש בינונית.
  6. משמנים את המחבת במעט שמן קוקוס או גהי.
  7. שופכים מהבלילה למחבת בתנועה ספירלית, כדי ליצור אינג'רה עגולה.
  8. מטגנים את האינג'רה במשך כ-2 דקות מכל צד, עד שהיא מזהיבה.
  9. מוציאים את האינג'רה מהמחבת ומגישים חמה.

טיפים:

  • אם הבלילה סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד מעט מים.
  • אם הבלילה דליל מדי, אפשר להוסיף עוד מעט קמח טף.
  • חשוב לא לטגן את האינג'רה על אש גבוהה מדי, כדי שלא תשרוף.

הערות:

  • אינג'רה היא מאכל קל להכנה, אך היא דורשת זמן הכנה של 24 שעות.
  • ניתן להגיש את האינג'רה עם מגוון תוספות, כגון דבש, יוגורט, ירקות או סלט.

רוצים להנות מעוד מתכונים? >> בלחיצה כאן


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל