img

img

img

img

img
מתכון לעמבה

מתכון לעמבה

NTD

13 בינואר 2024 |

| אוכל ומתכונים

avator

מתכון לעמבה מושלם שאתם חייבים לנסות ולהכין 

עמבה היא רוטב ירוק חריף פופולרי במזרח התיכון. הוא עשוי ממנגו ירוק בוסר, זרעי חילבה, מלח, מיץ לימון ופלפל ירוק חריף.

רכיבים:

  • 2 מנגו ירוק בוסרי
  • 1 כף זרעי חילבה
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כף מלח
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ

הוראות הכנה:

  1. חותכים את המנגו לקוביות קטנות.
  2. טוחנים את המנגו, זרעי החילבה, המים, המלח, מיץ הלימון והפלפל החריף במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. מעבירים את התערובת לצנצנת נקייה ומכסים.
  4. מניחים את הצנצנת במקרר למשך 24 שעות לפחות, או עד שהעמבה מקבלת את הטעם הרצוי.

טיפים:

  • אם רוצים שהעמבה תהיה פחות חריפה, אפשר להפחית את כמות הפלפל החריף.
  • אפשר להוסיף לעמבה תוספות אחרות, כגון שום, כוסברה, או נענע.
  • עמבה היא תוספת נהדרת לסביח, פלאפל או חביתת ירק.

לעוד מתכונים מיוחדים וטעימים >> בלחיצה כאן 


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל