מתכון לעמבה מושלם שאתם חייבים לנסות ולהכין
עמבה היא רוטב ירוק חריף פופולרי במזרח התיכון. הוא עשוי ממנגו ירוק בוסר, זרעי חילבה, מלח, מיץ לימון ופלפל ירוק חריף.
רכיבים:
- 2 מנגו ירוק בוסרי
- 1 כף זרעי חילבה
- 1/2 כוס מים
- 1 כף מלח
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
הוראות הכנה:
- חותכים את המנגו לקוביות קטנות.
- טוחנים את המנגו, זרעי החילבה, המים, המלח, מיץ הלימון והפלפל החריף במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה.
- מעבירים את התערובת לצנצנת נקייה ומכסים.
- מניחים את הצנצנת במקרר למשך 24 שעות לפחות, או עד שהעמבה מקבלת את הטעם הרצוי.
טיפים:
- אם רוצים שהעמבה תהיה פחות חריפה, אפשר להפחית את כמות הפלפל החריף.
- אפשר להוסיף לעמבה תוספות אחרות, כגון שום, כוסברה, או נענע.
- עמבה היא תוספת נהדרת לסביח, פלאפל או חביתת ירק.
לעוד מתכונים מיוחדים וטעימים >> בלחיצה כאן
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל