img

img

img

img

img
פיצה עם גבינת פטה

פיצה עם גבינת פטה

NTD

22 ביולי 2024 |

| אוכל ומתכונים

avator

פיצה פטה ים תיכונית עם זיתי קלמטה, עגבניות שרי צלויות ובזיליקום טרי

מצרכים לבצק (2 פיצות אישיות):

  • 200 גרם קמח (ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא לתוספת סיבים תזונתיים)
  • 1/2 כפית שמרים יבשים
  • 1/4 כפית סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 120 מ"ל מים פושרים
  • 1 כף שמן זית

מצרכים לתוספות:

  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 1/2 כוס עגבניות שרי חצויות
  • 1/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים וחצויים (ניתן להחליף בזיתי טאסוס)
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום טריים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  1. הכנת הבצק: בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. הוסיפו את המים והשמן וערבבו עד לקבלת בצק אחיד.
  2. לישת הבצק: העבירו את הבצק למשטח מקומח ולושו במשך 5-7 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
  3. התפחת הבצק: חלקו את הבצק ל-2 כדורים, הניחו בקערה משומנת קלות, כסו במגבת לחה והתפיחו במקום חמים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. הכנת התוספות: בינתיים, חממו תנור ל-220 מעלות. בקערה קטנה, ערבבו את העגבניות השרי עם כף שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל.
  5. צליית העגבניות: הניחו את העגבניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה וצלו בתנור החם במשך 15-20 דקות, עד שהן מתרככות ומשחימות קלות.
  6. הרכבת הפיצות: רדדו כל כדור בצק לעיגול דק. הניחו את עיגולי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה. פזרו מעל את גבינת הפטה, העגבניות הצלויות, זיתי הקלמטה ועלי הבזיליקום.
  7. אפיית הפיצות: אפו את הפיצות בתנור החם במשך 10-12 דקות, או עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה.

מה להימנע ממנו:

  • בצק דביק: הוסיפו קמח בהדרגה בעת הלישה, רק במידת הצורך.
  • בצק לא תפוח: וודאו שהמים פושרים והשמרים טריים.
  • תוספות לא מבושלות: צלו את העגבניות מראש, כדי שלא ישחררו נוזלים על הפיצה.
  • פיצה שרופה: שימו לב לאפיית הפיצה והוציאו אותה כשהיא מזהיבה.

המלצות לתוספות:

  • פרוסות בצל סגול דקות
  • פלפלים קלויים
  • אנשובי
  • צלפים
  • ארוגולה טרייה

בתיאבון!


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל