img

img

img

img

img
למה אסור לאכול פטה כבד בהריון

למה אסור לאכול פטה כבד בהריון ?

NTD

27 בדצמבר 2023 |

| אוכל ומתכונים

avator

לא פעם עולה השאלה למה אסור לאכול פטה כבד בהריון ?

הפעם הבאנו לכם את התשובה ואת ההסברים.

הסיבות לאיסור אכילת פטה כבד בהריון

פטה כבד הוא מעדן עשוי מכבד של בעלי חיים, עוף או ברווז. הכבד הוא איבר המכיל ריכוז גבוה של ויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין A.

חשש להרעלת מזון

כבד הוא גם איבר שיכול להכיל חיידקים מזיקים, כגון ליסטריה מונוציטוגנס, סלמונלה וחיידקים מסוג אי קולי. חיידקים אלו יכולים לגרום להרעלת מזון, אשר יכולה להיות מסוכנת במיוחד לנשים בהריון.

נשים בהריון נמצאות בסיכון מוגבר להרעלת מזון עקב שינויים הורמונליים, אשר יכולים לפגוע בתפקוד מערכת החיסון. הרעלת מזון בהריון יכולה לגרום לתופעות שונות, כגון הקאות, שלשולים, כאבי בטן, חום וחולשה. במקרים מסוימים, הרעלת מזון יכולה להיות מסוכנת ולגרום להפלה, ללידת פג או למומים מולדים.

חשש לעודף ויטמין A

ויטמין A הוא ויטמין חיוני לבריאות האדם. הוא מסייע למערכת החיסון, לראייה, לעור ולפוריות. עם זאת, צריכה עודפת של ויטמין A בהריון יכולה להיות מסוכנת לעובר.

ויטמין A יכול לגרום למומים מולדים, כגון מומים במערכת העצבים המרכזית. כמות היומית המומלצת של ויטמין A לנשים בהריון היא 770 מיקרוגרם. כמות זו ניתן לקבל ממזונות רבים, כגון דגים, ביצים, מוצרי חלב וירקות ירוקים.

המלצות

על פי הנחיות משרד הבריאות בישראל, מומלץ להימנע לחלוטין מאכילת פטה כבד בהריון. בנוסף לפטה כבד, ישנם מאכלים נוספים שנשים בהריון צריכות להימנע מהם, כגון:

  • בשר ודגים לא מבושלים או לא מבושלים דיים
  • ביצים לא מבושלות או לא מבושלות דיים
  • גבינות לא מפוסטרות
  • מוצרי חלב לא מפוסטרים
  • מיצים לא מפוסטרים

נשים בהריון צריכות להקפיד על בטיחות המזון ולהימנע מאכילת מאכלים שיכולים להכיל חיידקים מזיקים או ויטמין A בכמות עודפת.

מתכון לפטה כבד עם דגשים לכמויות של נשים בהריון

מתכון לפטה כבד

המרכיבים (לכ-200 גרם פטה):

  • 500 גרם כבד עוף או ברווז
  • 1 בצל גדול
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. פורסים את הכבד לפרוסות דקות.
  3. מניחים את הכבד בתבנית אפייה, מוסיפים את הבצל, השום, היין והשמן.
  4. אופים במשך כ-30 דקות, עד שהכבד מבושל לגמרי.
  5. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים מעט.
  6. טוחנים את הכבד, הבצל והשום במעבד מזון.
  7. מוסיפים את המלח והפלפל וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם חלק.
  8. מעבירים את הפטה לכוסית הגשה ומגישים קר.

דגשים לכמויות של נשים בהריון:

  • כמות הכבד: כמות הכבד המומלצת לנשים בהריון היא 100 גרם ליום. במתכון זה, הכמות המומלצת לנשים בהריון היא 1/2 כוס, שהיא כ-125 גרם.
  • כמות היין: כמות היין המומלצת לנשים בהריון היא 1 כוס ליום. במתכון זה, הכמות המומלצת לנשים בהריון היא 1/4 כוס, שהיא כ-60 מ"ל.

טיפים:

  • ניתן להוסיף לפטה כבד גם רכיבים אחרים, כגון צנוברים, אגוזים או עשבי תיבול.
  • ניתן להגיש את הפטה עם קרקרים, לחם או סלט.

הערות:

  • חשוב להקפיד על בטיחות המזון בעת הכנת פטה כבד. יש לבשל את הכבד היטב עד שהוא מבושל לגמרי.
  • ניתן להקפיא את הפטה עד חודשיים.

לעוד מתכונים מיוחדים וטעימים >> בלחיצה כאן


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל