מתכון לגפילטע פיש מושלם שאתם חייבים לנסות
מצרכים:
- 500 גרם פילה קרפיון טחון (ללא עצמות ובלי עור)
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 1 גזר מגורד דק
- 1 ביצה קשה מרוסקת
- 1 ביצה טרייה לא מבושלת
- 2 כפות קמח מצה
- מלח, פלפל לבן, סוכר
להכנת הציר:
- 2 בצלים גדולים חתוכים גס
- 2 גזרים חתוכים לחצאים
- ראש הדג והאדרה
- ענף סלרי
- מלח, סוכר, פלפל לבן
- עלי דפנה (לא חובה)
הוראות הכנה:
מכינים את הציר: בסיר גדול מביאים לרתיחה מים. מוסיפים את הבצל, הגזר, ראש הדג והאדרה, הסלרי, המלח, הסוכר ועלי הדפנה (אם משתמשים). מנמיכים את האש ומבשלים במשך 30 דקות.
מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מערבבים את הדג הטחון, הבצל הקצוץ, הגזר המגורד, הביצה הקשה, הביצה הטרייה, הקמח המצה, המלח, הפלפל והסוכר. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצרים קציצות בגודל של כ-5 ס"מ.
מכניסים את הקציצות לסיר הציר ומבשלים במשך 30 דקות נוספות, על אש נמוכה.
מוציאים את הקציצות מהסיר ומניחים להן להתקרר מעט לפני ההגשה.
טיפים:
- ניתן להוסיף לקציצות גם ירקות אחרים, כגון תפוחי אדמה, קישואים או דלעת.
- אם רוצים להוסיף טעם חריף, ניתן להוסיף לקציצות פלפל חריף קצוץ.
- ניתן להגיש את הגפילטע פיש עם חרדל, חומץ, או מיונז.
רוצים להנות מעוד מתכונים? בקרו בקטגורית מתכונים שלנו >> בלחיצה כאן
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל