img

img

img

img

img
מתכון מג'דרה

מתכון מג'דרה

NTD

11 בינואר 2024 |

| אוכל ומתכונים

avator

מתכון למג'דרה בסיר אחד

מג'דרה היא מנה צמחונית טעימה ועשירה בסיבים תזונתיים. היא מורכבת מאורז, עדשים וירקות, והיא מתאימה לארוחה חגיגית או יום-יומית.

מצרכים:

  • 1 ו-1/2 כוסות אורז פרסי
  • 1 ו-1/2 כוסות עדשים ירוקות
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות כורכום
  • 1 כפית כמון
  • מלח, פלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. שוטפים היטב את העדשים והאורז במים קרים.
  2. בסיר גדול, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  3. מוסיפים את העדשים, האורז, הכורכום והכמון ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים מים עד לכיסוי כל המרכיבים.
  5. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות, עד שהאורז והעדשים רכים.
  7. מכבים את האש ומשאירים את המג'דרה מכוסה למשך 10 דקות נוספות.
  8. מגישים חם.

טיפים:

  • ניתן להשתמש גם בעדשים חומות או עדשים שחורות.
  • ניתן להוסיף למג'דרה גם ירקות נוספים, כגון גזר, סלרי או פטרוזיליה.
  • ניתן להגיש את המג'דרה עם יוגורט או טחינה.

הערות:

  • חשוב להשתמש במים חמים או רותחים כדי להביא את המג'דרה לרתיחה מהירה.
  • אם המים מסתיימים לפני שהאורז והעדשים רכים, ניתן להוסיף עוד מים חמים.
  • מומלץ לערבב את המג'דרה מדי פעם במהלך הבישול, כדי למנוע הידבקות.

רוצים להנות מעוד מתכונים מיוחדים וטעימים? בקרו בקטגורית אוכל ומתכונים שלנו >> בלחיצה כאן


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל