מתכון אינג'רה
אינג'רה הוא לחם אתיופי מסורתי עשוי מקמח טף, שהוא דגן ללא גלוטן. הוא מוגש לרוב עם מגוון מנות עיקריות, כגון דגים, בשר או ירקות.
מצרכים:
- 2 כוסות קמח טף
- 3 כוסות מים
- 1 כפית אירשו (מחמצת אתיופית, אפשר להחליף במים רותחים)
- מלח לפי הטעם
הוראות הכנה:
- מניחים את קמח הטף בקערה גדולה ומוסיפים את המים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בלילה חלקה ודלילה.
- מוסיפים את האירשו ומלח לפי הטעם.
- מכסים את הקערה במגבת ומניחים אותה במקום חמים למשך 24 שעות.
- לאחר 24 שעות, הבלילה תתפח ותהיה מוכנה לבישול.
- מחממים מחבת פנקייק או טפלון על אש בינונית.
- משמנים את המחבת במעט שמן קוקוס או גהי.
- שופכים מהבלילה למחבת בתנועה ספירלית, כדי ליצור אינג'רה עגולה.
- מטגנים את האינג'רה במשך כ-2 דקות מכל צד, עד שהיא מזהיבה.
- מוציאים את האינג'רה מהמחבת ומגישים חמה.
טיפים:
- אם הבלילה סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד מעט מים.
- אם הבלילה דליל מדי, אפשר להוסיף עוד מעט קמח טף.
- חשוב לא לטגן את האינג'רה על אש גבוהה מדי, כדי שלא תשרוף.
הערות:
- אינג'רה היא מאכל קל להכנה, אך היא דורשת זמן הכנה של 24 שעות.
- ניתן להגיש את האינג'רה עם מגוון תוספות, כגון דבש, יוגורט, ירקות או סלט.
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל
הרשמו לערוץ הטלגרם
של חדשות NTD עברית כדי
לצפות בתכנים ועדכונים נוספים
כל מה שחשוב לדעת – בערוץ אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
*ההרשמה לערוץ הטלגרם של חדשות NTD בעברית היא בגדר רשות בלבד, ואינה מהווה תנאי לשימוש
בשירותי האתר או לגישה לתכניו. יחד עם זאת, מובהר כי עצם ההרשמה לערוץ תיחשב כהסכמה מפורשת ל-מדיניות הפרטיות
ול-תנאי שימוש של האתר, והנרשם ייחשב כמי שעיין בהם והסכים להם במלואם.
*ההרשמה לערוץ הטלגרם של חדשות NTD בעברית היא בגדר רשות בלבד, ואינה מהווה תנאי לשימוש בשירותי האתר או לגישה לתכניו. יחד עם זאת, מובהר כי עצם ההרשמה לערוץ תיחשב כהסכמה מפורשת ל-מדיניות הפרטיות ול-תנאי שימוש של האתר, והנרשם ייחשב כמי שעיין בהם והסכים להם במלואם.