מאפינס זיתים – מתכון למאפינס זיתים
מצרכים:
- 1 כוס קמח
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כוס חלב
- 2 ביצים
- 1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- משמנים תבנית שקעים למאפינס.
- בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח, המלח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה.
- בקערה נפרדת, טורפים יחד את שמן הזית, החלב והביצים.
- מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הזיתים ומערבבים עד שהם מחולקים באופן שווה.
- יוצקים את התערובת לתבנית השקעים המשומנת.
- אופים כ-20-25 דקות, או עד שהמאפינס מזהיבים.
- מוציאים את המאפינס מהתנור ומניחים להם להתקרר לחלוטין לפני ההגשה.
טיפים:
- אפשר להשתמש בכל סוג זיתים שאוהבים.
- אם רוצים להפוך את המאפינס ליותר חריפים, אפשר להשתמש בזיתים ירוקים חריפים.
- אפשר להוסיף למאפינס תוספות אחרות, כגון גבינה, ירקות או עשבי תיבול.
לעוד מתכונים מיוחדים וטעימים >> בלחיצה כאן
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל