img

img

img

img

img
פיצה עם רוטב פסטו

פיצה עם רוטב פסטו

NTD

1 ביולי 2024 |

| אוכל ומתכונים

avator

פיצה פסטו אגוזי מלך וריקוטה מעושנת

מצרכים לבצק:

  • 500 גרם קמח לחם (תחליף: קמח כוסמין לבן)
  • 10 גרם שמרים יבשים (תחליף: 20 גרם שמרים טריים)
  • 10 גרם סוכר (תחליף: דבש)
  • 10 גרם מלח (תחליף: מלח הימלאיה)
  • 320 מ"ל מים פושרים (תחליף: חלב שקדים לא ממותק)
  • 30 מ"ל שמן זית (תחליף: שמן קוקוס)

מצרכים לרוטב פסטו אגוזי מלך:

  • 100 גרם עלי בזיליקום טריים (תחליף: עלי פטרוזיליה)
  • 50 גרם אגוזי מלך (תחליף: צנוברים)
  • 30 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת (תחליף: גבינת קשיו)
  • 2 שיני שום (תחליף: אבקת שום)
  • 50 מ"ל שמן זית (תחליף: שמן אבוקדו)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

מצרכים נוספים:

  • 200 גרם גבינת ריקוטה מעושנת (תחליף: גבינת מוצרלה)
  • 50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת (תחליף: גבינת פקורינו)
  • 100 גרם עגבניות שרי חצויות (תחליף: עגבניות מיובשות)
  • עלי בזיליקום טריים לקישוט

הוראות הכנה:

  1. הכנת הבצק: בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, השמרים והסוכר. הוסיפו את המים הפושרים והשמן זית וערבבו עד לקבלת בצק אחיד. הוסיפו את המלח ולושו את הבצק במשך כ-10 דקות, עד שהוא הופך חלק וגמיש. כסו את הקערה במגבת לחה והניחו לבצק לתפוח במקום חמים במשך כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.
  2. הכנת רוטב פסטו אגוזי מלך: במעבד מזון, טחנו את עלי הבזיליקום, אגוזי המלך, גבינת הפרמז'ן והשום עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו את שמן הזית בהדרגה, תוך כדי ערבול, עד לקבלת מרקם חלק. תבלו במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  3. הרכבת הפיצה: חממו תנור ל-250 מעלות. חלקו את הבצק לשניים ורדדו כל חלק לעיגול דק. הניחו את עיגולי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. אפייה: מרחו את רוטב הפסטו על הבצק באופן שווה. פזרו מעל את גבינת הריקוטה המעושנת, גבינת הפרמז'ן ועגבניות השרי החצויות. אפו את הפיצות בתנור במשך כ-10-12 דקות, עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה.
  5. הגשה: הוציאו את הפיצות מהתנור וקשטו בעלי בזיליקום טריים. הגישו חם.

דברים שיש להימנע מהם:

  • בצק יבש: הימנעו מלישת יתר של הבצק, שכן זה עלול לגרום לו להיות יבש וקשה.
  • רוטב פסטו דליל מדי: הימנעו מהוספת יותר מדי שמן זית לרוטב הפסטו, שכן זה עלול לגרום לו להיות דליל מדי.
  • פיצה שרופה: הימנעו מאפיית יתר של הפיצה, שכן זה עלול לגרום לה להישרף.

המלצות לתוספות:

  • פרוסות ארטישוק
  • זיתי קלמטה
  • פטריות פורטובלו
  • בצל סגול מקורמל
  • אנשובי
  • פלפל חריף

בתיאבון!

לעוד מתכונים מיוחדים >> בלחיצה כאן


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל