img

img

img

img

img
פיצה עם בסיס קישואים

פיצה עם בסיס קישואים

NTD

22 ביולי 2024 |

| אוכל ומתכונים

avator

פיצה קישואים קראנצ'ית עם גבינת פטה וזיתי קלמטה

מתכון מקורי ומיוחד לפיצה עם בסיס קישואים, המשלבת טעמים ים תיכוניים מרעננים וקראנץ' מפתיע.

מצרכים לבסיס:

  • 2 קישואים גדולים
  • 1/2 כוס קמח שקדים (ניתן להחליף בקמח כוסמין)
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת (ניתן להחליף בגבינת קשיו)
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

מצרכים לרוטב:

  • 1/2 כוס עגבניות מרוסקות
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/4 כפית אורגנו יבש
  • 1/4 כפית בזיליקום יבש
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מצרכים לתוספות:

  • 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת (ניתן להחליף בגבינת מוצרלה)
  • 1/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
  • 2 כפות עלי בזיליקום טריים קצוצים
  • 1 כף שמן זית לזילוף

הוראות הכנה:

  1. הכנת הבסיס: מחממים תנור ל-200 מעלות. מגררים את הקישואים בפומפייה גסה. מעבירים את הקישואים המגוררים למסננת, ומניחים מעליהם משקולת (כמו קופסת שימורים) למשך 15 דקות, כדי לסחוט את הנוזלים.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את הקישואים הסחוטים עם קמח השקדים, הפרמזן, הביצה, שמן הזית, המלח והפלפל.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומשטחים את התערובת על התבנית לצורת עיגול. אופים במשך 20 דקות, או עד שהבסיס מזהיב.
  4. הכנת הרוטב: בזמן שהבסיס נאפה, מערבבים את כל מצרכי הרוטב בקערה קטנה.
  5. הרכבת הפיצה: מוציאים את הבסיס מהתנור, ומורחים עליו את הרוטב. מפזרים מעל את גבינת הפטה, זיתי הקלמטה והבזיליקום. מזלפים מעט שמן זית.
  6. מחזירים לתנור ואופים במשך 10-15 דקות נוספות, או עד שהגבינה נמסה והפיצה מזהיבה.

דגשים חשובים:

  • אל תוותרו על סחיטת הקישואים: זהו שלב קריטי להשגת בסיס פריך ולא ספוגי.
  • אל תאפו את הבסיס יתר על המידה: הוא צריך להיות זהוב אך לא יבש מדי.
  • אל תגזימו עם הרוטב: רוטב רב מדי יהפוך את הבסיס לספוגי.

המלצות לתוספות נוספות:

  • פרוסות עגבניות שרי
  • בצל סגול פרוס דק
  • פטריות פרוסות
  • גבינת עיזים מפוררת
  • אנשובי
  • פלפל חריף פרוס

בתאבון!


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל