img

img

img

img

img
פיצה עם בטטה, גבינת עיזים ודבש

פיצה עם בטטה, גבינת עיזים ודבש

NTD

14 ביולי 2024 |

| אוכל ומתכונים

avator

פיצת בטטה צלויה, גבינת עיזים ושלל טעמים

מרכיבים לבצק:

  • 500 גרם קמח לחם (תחליף: קמח כוסמין לבן)
  • 320 מ"ל מים פושרים
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 10 גרם סוכר (תחליף: דבש)
  • 10 גרם מלח
  • 30 מ"ל שמן זית (תחליף: שמן קנולה)

מרכיבים לרוטב:

  • 200 גרם בטטה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת (תחליף: פפריקה מתוקה)
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

מרכיבים לתוספות:

  • 150 גרם גבינת עיזים רכה, מפוררת
  • 1/2 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1/4 כוס עלי רוקט
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף שמן זית לזילוף

הוראות הכנה:

  1. הכנת הבצק: בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, השמרים והסוכר. הוסיפו את המים והשמן וערבבו עד לקבלת בצק אחיד. הוסיפו את המלח ולשו את הבצק כ-10 דקות, עד שהוא חלק ואלסטי. הניחו לבצק לתפוח במקום חמים כשעה, עד להכפלת נפחו.
  2. הכנת הרוטב: בינתיים, חממו תנור ל-200 מעלות. בקערה, ערבבו את קוביות הבטטה עם שמן זית, שום, פפריקה, מלח ופלפל. פזרו על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה וצלו כ-20 דקות, עד שהבטטה מתרככת ומזהיבה.
  3. הרכבת הפיצה: לאחר שהבצק תפח, חלקו אותו ל-2 חלקים. על משטח מקומח, רדדו כל חלק לעיגול דק. הניחו את עיגולי הבצק על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  4. אפייה: פזרו את הבטטה הצלויה על הבצק. פזרו מעל את גבינת העיזים והמוצרלה. אפו בתנור החם כ-15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה.
  5. הגשה: הוציאו את הפיצות מהתנור. פזרו מעל את עלי הרוקט, זלפו דבש ושמן זית והגישו מיד.

דברים שיש להימנע מהם:

  • בצק לא מספיק תפוח: וודאו שהבצק מכפיל את נפחו לפני הרידוד.
  • בטטה לא רכה מספיק: צלו את הבטטה עד שהיא רכה לחלוטין.
  • גבינה שרופה: אל תאפו את הפיצה יותר מדי זמן כדי שהגבינה לא תישרף.

המלצות לתוספות:

  • בצל סגול מקורמל
  • פטריות צלויות
  • זיתי קלמטה
  • פלפל חריף פרוס
  • עשבי תיבול טריים (טימין, אורגנו)

בתיאבון!


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל

כתבות אחרונות