img

img

img

img

img
בצק לפיצה דק ופריך

בצק לפיצה דק ופריך

NTD

9 ביולי 2024 |

| אוכל ומתכונים

avator

בצק פיצה דק ופריך עם טוויסט ים תיכוני

מרכיבים:

  • קמח: 300 גרם קמח לחם (או 250 גרם קמח לחם + 50 גרם קמח כוסמין מלא)
  • שמרים: 1/2 כפית שמרים יבשים (או 15 גרם שמרים טריים)
  • מים: 180 מ"ל מים פושרים
  • שמן זית: 2 כפות שמן זית איכותי + מעט לשימון הקערה
  • מלח: 1 כפית מלח ים אטלנטי (או מלח רגיל)
  • סוכר: 1/2 כפית סוכר (או דבש)
  • טוויסט ים תיכוני: 1 כף זעתר טרי קצוץ + 1/2 כפית סומק

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח.
  2. צרו גומה במרכז הקמח וצקו לתוכה את המים הפושרים ושמן הזית.
  3. בעזרת מזלג, התחילו לערבב את הנוזלים עם הקמח עד שנוצרים גושים גדולים.
  4. נקו את המזלג והתחילו ללוש את הבצק בידיים בתוך הקערה במשך כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.
  5. שמנו קערה נקייה במעט שמן זית והניחו את הבצק בתוכה. כסו את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה והניחו לתפיחה במקום חמים למשך כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  6. לאחר התפיחה, העבירו את הבצק למשטח מקומח קלות וחלקו אותו ל-2-3 כדורים (תלוי בגודל הפיצות הרצוי).
  7. רדדו כל כדור בצק לעיגול דק בעובי של כ-3 מ"מ. הניחו את עיגולי הבצק על תבניות מרופדות בנייר אפייה.
  8. פזרו על כל עיגול בצק את הזעתר הקצוץ והסומק.
  9. הניחו את התבניות בצד לתפיחה נוספת של כ-15 דקות.
  10. בינתיים, חממו את התנור ל-250 מעלות צלזיוס.
  11. אפו את הפיצות במשך 8-10 דקות, או עד שהבצק מזהיב והתחתית פריכה.
  12. הוציאו את הפיצות מהתנור והוסיפו את התוספות הרצויות.

דברים שיש להימנע מהם:

  • מים חמים מדי: מים חמים מדי עלולים להרוג את השמרים ולפגוע בתפיחה.
  • לישה מוגזמת: לישה מוגזמת עלולה לפתח יותר מדי גלוטן בבצק ולהפוך אותו לקשה.
  • תפיחה לא מספקת: תפיחה לא מספקת תגרום לבצק להיות דחוס ולא אוורירי.
  • אפייה בחום נמוך מדי: אפייה בחום נמוך מדי תגרום לבצק להיות רך ולא פריך.

רכיבי חלופה:

  • קמח: ניתן להשתמש בכל סוג קמח לבן, כמו קמח פיצה או קמח 00.
  • שמרים: ניתן להשתמש בשמרים טריים במקום יבשים.
  • תבלינים: ניתן להחליף את הזעתר והסומק בתבלינים אחרים שאוהבים, כמו אורגנו, בזיליקום או צ'ילי גרוס.

המלצות לתוספות:

  • גבינת פטה מפוררת, עגבניות שרי חצויות, זיתי קלמטה מגולענים ובצל סגול פרוס דק.
  • חציל קלוי, גבינת מוצרלה מגוררת, פטריות טריות ופלפל חריף פרוס.
  • טחינה גולמית, עלי ארוגולה טריים, עגבניות מיובשות בשמן זית וצנוברים קלויים.


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל