img

img

img

img

img
פיצה בטטה

פיצה בטטה

NTD

19 באוקטובר 2024 |

| אוכל ומתכונים

avator

פיצה בטטה מתוקה-מלוחה עם טוויסט מפתיע (טבעוני!)

נמאס לכם מאותה פיצה רגילה? רוצים להפתיע את המשפחה עם ארוחה קלילה וטעימה שתשאיר אותם פעורי פה? 🍕 הכנתי לכם מתכון מיוחד לפיצה בטטה מתוקה-מלוחה עם טוויסט מפתיע – קראנצ'י, טעים ובריא בטירוף! המתכון הזה הוא שילוב של רעיונות שאספתי מחברה טובה שלי, שפית מוכשרת שמבינה באוכל בריא וטעים. היא הוסיפה טאץ' מיוחד משלה, ואני הוספתי את הטוויסט שלי. התוצאה? פיצה מושלמת שתגרום לכם להתאהב מחדש בבטטה! 😉

מצרכים לבצק (2 פיצות אישיות):

  • 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • ½ כוס קמח שיבולת שועל
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ¼ כוס מים (במידת הצורך)

מצרכים לתוספות:

  • 1 בצל סגול קטן, פרוס דק
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
  • ½ כוס פטריות שמפיניון, פרוסות
  • ½ כוס גרגירי תירס (טריים או קפואים)
  • ½ כוס זיתים שחורים מגולענים, חתוכים
  • 100 גרם גבינה טבעונית מגורדת (מומלץ מוצרלה או פרמזן)
  • רוטב פיצה (מוכן או ביתי)
  • עלי בזיליקום טריים לקישוט

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: מבשלים את קוביות הבטטה במים רותחים עד לריכוך. מסננים היטב ומועכים לפירה.
  2. בקערה גדולה מערבבים את פירה הבטטה עם קמח כוסמין, קמח שיבולת שועל, שמן זית, מלח ואבקת אפייה. לשים עד לקבלת בצק אחיד. במידה והבצק יבש מדי, מוסיפים בהדרגה מעט מים.
  3. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעיגול דק על משטח מקומח קלות.
  4. מכינים את הפיצה: מורחים רוטב פיצה על כל עיגול בצק.
  5. מפזרים את הבצל הסגול, הפלפל האדום, הפטריות, התירס והזיתים.
  6. מפזרים גבינה טבעונית בנדיבות.
  7. אופים את הפיצה: אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 20-25 דקות, או עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה.
  8. מגישים: מוציאים מהתנור, מקשטים בעלי בזיליקום טריים ומגישים חם.

טיפים להצלחה:

  • בטטה מתוקה: בחרו בטטות כתומות ומתוקות במיוחד.
  • קראנצ'יות: אפו את הפיצה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה לקבלת תחתית קראנצ'ית.
  • גבינה טבעונית: נסו סוגים שונים של גבינות טבעוניות למציאת הטעם המועדף עליכם.
  • תוספות: השתמשו בתוספות האהובות עליכם!

מידע נוסף:

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 20-25 דקות
  • מספר מנות: 2 פיצות אישיות
  • רמת קושי: קל
  • התאמה לדיאטות: טבעוני, ללא גלוטן (בשימוש בקמח ללא גלוטן)

ערך תזונתי (למנה):

  • קלוריות: 450
  • שומן: 20 גרם
  • חלבון: 10 גרם
  • פחמימות: 70 גרם

סיפור המתכון:

המתכון הזה הוא תוצאה של שיתוף פעולה מרגש עם חברה טובה. ישבנו בגינה, ליד הילדים ששיחקו, ודיברנו על אוכל, בריאות ומה שבניהם. היא סיפרה לי על הפיצה הזו, שילוב גאוני של מתוק ומלוח, בריא ומשביע. היא הדגישה את החשיבות של שימוש במרכיבים טבעיים ובריאים, ואני הוספתי את הטאץ' שלי – טוויסט קטן שהופך את הפיצה הזו למיוחדת עוד יותר. אני אוהבת את הפשטות של המתכון הזה, את הקלות שבה אפשר להכין אותו ואת העובדה שהוא מתאים לכולם, גם לטבעונים וגם למי שמחפש ארוחה קלילה ובריאה. הפיצה הזו היא הוכחה לכך שאפשר לאכול טעים ובריא, ולהנות מכל ביס! 😊


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל