תוכן מקודם: בשיתוף בייפוסט
כדי שאנחנו נשב בביתנו ונהנה מארוחה מבושלת וחמה, יש המון דברים שצריכים להתרחש מאחורי הקלעים. אחד מהם, שהוא מבין החשובים ביותר, הוא אחסון והובלת המזון לחנויות ובתי העסק, וזאת תוך כדי שמירה על איכותו. מתוך הבנה של החשיבות הזו, בשנים האחרונות קמו טכנולוגיות חדשניות, שמטרתן להאריך את חיי המדף של המוצרים, לשמור על בריאותם של הלקוחות, להפחית בזבוז וגם לשמור על הערך התזונתי של המזון. מאריזות חכמות מתוחכמות ועד למערכות קירור מותאמות- במאמר זה נספר לפתח לכם צוהר לעולם מרתק זה של טכנולוגיות לשמירה על איכות המזון באחסון והובלה.
פתרונות אריזה חכמים
אחד מהחידושים הגדולים ביותר בתחום הוא פתרונות האריזה החדשים. הטכנולוגיה של השנים האחרונות מאפשרת לייצר אריזות שגם מגנות על מזון מפני גורמים סביבתיים כמו לחות ומזהמים אחרים, וגם מאפשרות לכם לאחסן את המוצרים באופן מסודר ומאורגן. יש גם אריזות ייחודיות שמאפשרות לכם לעקוב אחר התנאים בתוך האריזה, לדוגמה הטמפרטורה. כך תוכלו לדעת בזמן אמת אם יש בעיה כלשהי ולשמור על הטריות של המזון באריזה.
ארגזי אחסון תעשייתיים
פתרונות אחסון יעילים הם אלמנט חיוני בשימור איכות המזון בזמן הובלה. לכן קיימים ארגזי פלסטיק לאחסון תעשייתי ומוצרים אחרים ששומרים על התנאים ההכרחיים בצורה הטובה ביותר. המכלים הללו הם עמידים, מתאימים לשימוש חוזר ומונעים זיהום, מה שמבטיח שהמזון יישאר בטוח במהלך ההובלה והאחסון שלו. אתם יכולים לאחסן במכלים אלה כל מה שאתם רוצים- מפירות ועד דגנים. האטימות שלהם מונעת כניסת לחות, העיצוב שלהם מאפשר לכם לטפל בהם בקלות, והגודל שלהם מאפשר לכם למקסם את השטח שיש ברשותכם במחסנים ובמשאיות ההובלה.
טכנולוגיות בניהול שרשרת ההובלה בקירור
חלק גדול מתעשיית המזון מסתמך על שרשרת הובלת המזון בקירור. מזון רב, כמו חלב ובשר, דורשים דיוק וניהול בעת ויסות הטמפרטורה. לכן יש טכנולוגיות חדשות שמאפשרות לעקוב אחר הטמפרטורה במכלי האחסון, במחסנים או במשאיות האחסון, ואם יש תנודות בטמפרטורה- הם יתריעו על כך לגורם הרלוונטי לטיפול מיידי. עוד חידוש בתחום זה הוא שיש כיום יחידות קירור שעובדות על אנרגיה סולארית. כך שגם אם אין אספקת חשמל אמינה באזור- מערכת הקירור תעבוד כל עוד יש שמש בחוץ.
אוטומציה באחסון
טכנולוגיה נוספת היא מערכות אוטומציה לניהול המלאי. הן רלוונטיות בעיקר לאחסון של המוצרים לפני השינוע שלהן, אבל הן יכולות לשנות את הדרך שבה אתם עובדים מול מלאי. מערכות אלו עוקבות אחר תאריכי תפוגה, ממזערות מגע אנושי מול מוצרי המזון, ומפחיתות את הסיכוי לזיהום ופגיעה במוצרים.
לסיכום
לסיכום, קיימות כיום בשוק טכנולוגיות שונות שמשתמשים בהם לצורך שמירה על איכות המזון, בכל שלבי הדרך. מומלץ לאמץ שיטות אלה כדי להפוך את שרשרת האספקה לבטוחה, בריאה, יעילה ואיכותית יותר.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל