img

img

img

img

img

הטבע מרגיע את המוח ומרפא את הגוף

NTD

16 באפריל 2023 |

| בריאות

avator

למרות השגשוג שאנו מייחסים לערים, מגורים בעיר מציבים אתגרים גדולים הקשורים לבריאותנו. בואו נגלה כיצד אנו יכולים לשפר את איכות חיינו. על כך בתוכניתה של ג'ינה מארי Strong Mind & Body.

מוח האדם לא התפתח בערים, אך בעוד כמה עשורים כ-70% מתושבי העולם יגורו בסביבה עירונית. ערים אשר יש בהן קצב חיים מואץ עלולות להיות לגרום ללחץ. התוצאות של כך ניכרות במוח ובהתנהגות אצל אלה שגדלו בערים או כאלה שחיים בעיר כיום. מה שכן, אלה שגרים בעיר הם עשירים יותר ומקבלים שירותי בריאות, תזונה ושירותי תברואה טובים יותר מאלה שגרים באזורים כפריים. החיסרון במגורים בעיר הוא הסיכון לחלות במחלות כרוניות. הם גם מתמודדים עם סביבה חברתית תובענית ומלחיצה יותר ועם מידה רבה יותר של חוסר שוויון.

למעשה תושבי העיר נמצאים בסיכון גבוה יותר, ב-21% ללקות בהפרעת חרדה. נוסף לכך יש עלייה של 39% בסבירות ללקות בהפרעות במצבי רוח. הדרישות של חיים עירוניים כוללות את הצורך התמידי לסנן מידע, לחמוק מהסחות דעת, ולקבל החלטות. אנו נותנים למוחנו רק מעט זמן להחלים. אז איך אנו מאטים את קצב הדברים? טבע — זו יכולה להיות התשובה.

לדיוויד סטרייר, פסיכולוג קוגניטיבי, יש השערה:

"השהות בטבע מאפשרת לקליפת המוח הקדם-מצחית, למרכז פיקוד המוח — להירגע ולנוח, בדומה לשריר שעבר מאמץ יתר".

מחקרים מראים שגם שהייה קצרה בטבע, יכולה להרגיע את המוח שלנו. גרגורי ברטמן מסטנפורד עשה ניסוי, בו המשתתפים הלכו במשך 50 דקות, בסביבת טבע לעומת הליכה בסביבה עירונית. האנשים שטיילו בטבע, חוו ירידה בתחושות החרדה, ברגשות השליליים ועליה ברמת הזיכרון. הצוות של ברטמן מצא כי הליכה בטבע, יכולה להפחית את רמת ההרהורים החוזרים ונשנים – זהו ההרגל הלא בריא אך המוכר, לחשוב שוב ושוב על סיבה ותוצאה של חוויות שליליות. בילוי בטבע הוא מרכיב חיוני לבריאות וחוסן פסיכולוגי. הטבע מסייע לנו לעמוד מול אתגרי החיים ולהתאושש. גם אלה הגרים בעיר, יכולים למצוא פיסת טבע בקרבת מקום מגוריהם, בין אם זה פרק מקומי, גן או שביל.

בריאות | גוף ונפש | גוף ונפש חזקים עם ג'ינה מרי |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל