אלטרנטיבות צמחוניות לבשר קיימות מאז ומתמיד, אך רק לאחרונה המראה והטעם שלהן מנסה להיות דומה מאוד לזה של בשר אמיתי. רבים מעדיפים תחליפי בשר מסיבות בריאות ומסיבות אקולוגיות, אך האם תחליפים אלה אכן בריאים יותר לגוף האדם ולסביבה? לא בהכרח.
תחליפי בשר עוברים תהליכי עיבוד ומכילים לא פעם חומרים ותוספים מזיקים כמו מונסודיום גלוטמט, בדרך כלל הם דלים יותר בחומרים חיוניים כמו אבץ ברזל או ויטמין B-12 ולא בהכרח דלים יותר בקלוריות.
יש הרואים את העתיד בגידול בשר במעבדות.
המצדדים בגידול בשר במעבדה טוענים שהיתרונות הם: פחות גזי חממה, אין צורך בשטח מרעה או במזון לבעלי החיים. אולם מחקרים עדכניים מראים שבשר שגודל במעבדה עלול להביא ליותר בעיות מאשר לפתור אותן ומסתבר שגידול בשר במעבדות דווקא מזיק כנראה יותר לסביבה בשל התהליכים הנדרשים לייצורו.
אולם המכשול האמיתי של התעשייה החדשה, לדברי כריס צ׳אפל, הוא לשכנע אנשים שכדאי להם לאכול בשר שגודל מתרבית, מה גם שהשלכות העניין לטווח ארוך עדיין אינן ידועות.
ומה דעתכם?
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל
הרשמו לערוץ הטלגרם
של חדשות NTD עברית כדי
לצפות בתכנים ועדכונים נוספים
כל מה שחשוב לדעת – בערוץ אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
*ההרשמה לערוץ הטלגרם של חדשות NTD בעברית היא בגדר רשות בלבד, ואינה מהווה תנאי לשימוש
בשירותי האתר או לגישה לתכניו. יחד עם זאת, מובהר כי עצם ההרשמה לערוץ תיחשב כהסכמה מפורשת ל-מדיניות הפרטיות
ול-תנאי שימוש של האתר, והנרשם ייחשב כמי שעיין בהם והסכים להם במלואם.
*ההרשמה לערוץ הטלגרם של חדשות NTD בעברית היא בגדר רשות בלבד, ואינה מהווה תנאי לשימוש בשירותי האתר או לגישה לתכניו. יחד עם זאת, מובהר כי עצם ההרשמה לערוץ תיחשב כהסכמה מפורשת ל-מדיניות הפרטיות ול-תנאי שימוש של האתר, והנרשם ייחשב כמי שעיין בהם והסכים להם במלואם.