אלטרנטיבות צמחוניות לבשר קיימות מאז ומתמיד, אך רק לאחרונה המראה והטעם שלהן מנסה להיות דומה מאוד לזה של בשר אמיתי. רבים מעדיפים תחליפי בשר מסיבות בריאות ומסיבות אקולוגיות, אך האם תחליפים אלה אכן בריאים יותר לגוף האדם ולסביבה? לא בהכרח.
תחליפי בשר עוברים תהליכי עיבוד ומכילים לא פעם חומרים ותוספים מזיקים כמו מונסודיום גלוטמט, בדרך כלל הם דלים יותר בחומרים חיוניים כמו אבץ ברזל או ויטמין B-12 ולא בהכרח דלים יותר בקלוריות.
יש הרואים את העתיד בגידול בשר במעבדות.
המצדדים בגידול בשר במעבדה טוענים שהיתרונות הם: פחות גזי חממה, אין צורך בשטח מרעה או במזון לבעלי החיים. אולם מחקרים עדכניים מראים שבשר שגודל במעבדה עלול להביא ליותר בעיות מאשר לפתור אותן ומסתבר שגידול בשר במעבדות דווקא מזיק כנראה יותר לסביבה בשל התהליכים הנדרשים לייצורו.
אולם המכשול האמיתי של התעשייה החדשה, לדברי כריס צ׳אפל, הוא לשכנע אנשים שכדאי להם לאכול בשר שגודל מתרבית, מה גם שהשלכות העניין לטווח ארוך עדיין אינן ידועות.
ומה דעתכם?
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל