אתנחתא קצרה מהחדשות הקשות, לנושא בריאותי חשוב – נשימה היא משהו שאנו עושים כל יום במשך כל חיינו, ויש לה השפעה רבה על מצבנו הגופני והנפשי.
מחקר שפורסם במגזין Psychological Review, קושר בין נשימה נכונה לבריאות המוח, לרגשות ולכושר הריכוז שלנו. לפי המחקר, נשימה לא נכונה מביאה לסיכון גבוה יותר של חרדה ודיכאון.
מטראוויס סטפנס, מייסד ומנכ"ל של האפליקציה The Breath Source נותן לנו כמה טיפים כיצד לנשום נכון…
סטפנס גם מספר לנו מה הניע אותו, כאיש עסקים בתחום הנדל"ן, ליצור את האפליקציה.
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
בנושא בריאות, הנה משהו שאנו עושים כל יום, ויש לו השפעה רבה עלינו – לנשום. מחקר שפורסם במגזין Psychological Review, קושר בין נשימה נכונה לבריאות המוח המשפיע על הרגש ועל כושר הריכוז.
המחקר גילה כי נשימה לא נכונה קשורה לסיכון גבוה יותר של חרדה ודיכאון. בואו נקבל כמה טיפים כיצד לנשום נכון, מטראוויס סטפנס, מייסד ומנכ"ל, של האפליקציה The Breath Source. תחילה הוא מספר מה הניע אותו ליצור את האפליקציה.
תודה רבה, זה כבוד להיות כאן. אני הבעלים של חברה לאומית של השקעות נדל"ן. בתוך החברה הזו יש לנו חברת בנייה. אנו קונים פרויקטים גדולים, נכסים רב-משפחתיים גדולים. וכחלק מהמאמצים הקפיטליסטיים המודעים שלנו, אנו לוקחים אנשים חסרי בית מהרחובות ומצרפים אותם לכוח העבודה שלנו. אנו משכנים אותם בנכסים, נותנים להם את הכלים למקצוע, ומאמנים אותם. במשך התהליך אני טס לכל הפרויקטים ומלמד אותם לעבוד על הנשימה. כי לעבודת הנשימה הייתה השפעה כה גדולה על חיי ועל הצמיחה שלי. הם תמיד ביקשו גישה טובה יותר לעבודת הנשימה. אף פעם לא הצלחתי להשיג להם סרטון, כי לא הצלחתי לשלוח להם אותו כי לפעמים הם היו באורך של כשעה. אז בסופו של דבר בניתי עבורם את האפליקציה The Breath Source ללא שום מושג שזה יגיע בסופו של דבר לכל העולם. אז כך נולד הרעיון והאפליקציה.
זה ממש נהדר, הנשימה זה דבר כל כך עוצמתי. מהי נשימה נכונה ומהם היתרונות הבריאותיים של כך?
כן, נשימה נכונה זה נושא שסוחף כעת את המדינה, כי כולם מבינים את היתרונות הבריאותיים של זה. נשימה נכונה היא בראש ובראשונה נשימה דרך האף. זו המתנה הגדולה ביותר שאנו מקבלים. לנשום זה הדבר הראשון שאנו עושים בהגיענו לעולם, והדבר האחרון שאנו עושים כאשר אנו עוזבים. אך בין לבין, אנו שוכחים מזה ובכל זאת זהו הבסיס לבריאות. אז ללמוד לנשום דרך האף, להיות מודעים לסגור את הפה ולשאוף אוויר דרך האף ולנשוף אוויר דרך האף. נשימה נכונה היא 5 וחצי עד 6 נשימות בדקה. בימינו אנו נושמים בממוצע 17 עד 18 פעמים בדקה. אנשים חושבים "ובכן זה טוב, אנו נושמים יותר", אבל זה לא טוב, כי זה יוצר לחץ חמצוני על הגוף ומכניס את מערכת העצבים למצב "מלחמה או בריחה", הנקרא פאראסימפתטי.
זה מעניין מאוד, טראוויס. אריק פפר, מרצה במכון ללימודי בריאות הוליסטית, אומר שלעתים קרובות הנשימה נתפסת כחילוף בין חמצן לפחמן דו חמצני. אך למעשה מדובר במשאבה שמזרימה דם ונוזל לימפטי. אבל איך נדע אם פיתחנו את ההרגל של נשימה רדודה? מהם הגורמים לכך?
כן, הוא בהחלט צודק. אני חייב להוסיף בנקודה הזאת, פחמן דו חמצני הוא המולקולה החשובה ביותר לגוף. שאיפה ונשיפה דרך האף בצורה נכונה, מאזנים את הפחמן הדו חמצני, את תחמוצת החנקן ואת החמצן. נשימה רדודה נוצרת, כאשר מושכים את הבטן פנימה כשמכניסים אוויר, כך שהחזה עולה והבטן נכנסת פנימה, זו נשימה רדודה. מה שקורה הוא שלעתים קרובות אנו פותחים את הפה ונושמים פנימה והחוצה דרך הפה. כלומר, אנו מוציאים יותר מדי פחמן דו חמצני ולא מקבלים מספיק תחמוצת חנקן אם בכלל. אז יש בהחלט בעיה של תחלופת גזים בנשימה רדודה כאשר לא נושמים דרך האף.
וואו, מי שכתב את הספר Breathe In Breathe Out אמר שהנשימה היא גשר בין הנפש לגוף, דברים מאוד מעניינים. האם יש לך עצות כיצד להתחיל בהדרגה לשלב את טכניקת הנשימה הזו בחיי היומיום?
כן בהחלט, באפליקציה שלנו The Breath Source ישנו מסלול של 7 ימים שבו נכנסים ומתחילים בתהליך של נשימה איטית. אני ממליץ בחום על: "Oxygen Advantage" ו-“Buteyko” אלו תרגילי נשימה בסיסיים מאוד. ורק לאלה שנמצאים בבית, אם אינכם רוצים להוריד אפליקציה, פשוט תהיו מודעים מאוד לנשימה. תנשמו פנימה לאט דרך האף בספירה עד 5, והוציאו את האוויר לאט דרך האף בספירה עד 6. ייתכן שתרגישו שהריאות מתמלאות מהר מדי. זה רק אומר לנשום לאט יותר, כך שנמלא רק כ-70% מקיבולת הריאות. אז להיות מודעים, לשאוף אוויר בספירה עד 5 ולנשוף החוצה בספירה עד 6, ולמלא רק כ-70% מקיבולת הריאות.
טיפים מצוינים, טראוויס סטפנס, מייסד ומנכ"ל, אפליקציית The Breath Source, תודה רבה. תודה לך.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל