img

img

img

img

img

בשר מגודל במעבדה בדרך לשווקים בארה"ב

NTD

23 ביוני 2023 |

| מדע וטכנולוגיה

avator

2 חברות בקליפורניה מציעות את מעדני העוף שלהם למסעדות ולסופרמרקטים. אך מדובר בבשר מתורבת שמיוצר במיכלי פלדה.

הם אומרים שהמטרה היא לייצר בשר טעים בלי הצורך לפגוע בבעלי חיים.

סקר שנערך לאחרונה הראה, שבערך 50% מהמבוגרים בארה"ב אינם רוצים לאכול בשר המיוצר במעבדה.

 


 

מי לא אוהב לאכול כריך עוף עסיסי בהפסקת הצהריים אבל מרגיש רע לחשוב שהחיות האלה סבלו. ייתכן שהפתרון בדרך.

המחוקקים נתנו אתמול אישור לעוף שגדל במעבדה. תאים של בעלי חיים הם המרכיב העיקרי במאכל החדש הזה. 2 חברות בקליפורניה הצליחו והן מציעות את מעדני העוף שלהם למסעדות ולסופרמרקטים.

הם קוראים לזה בשר סינתטי הוא מיוצר במיכלי פלדה. הם אומרים שהמטרה היא לייצר בשר טעים בלי הצורך לפגוע בבעלי חיים. המצדדים אומרים שככל שיותר בשר יופק במעבדה כך יהיה טוב יותר לסביבה. וזה בגלל שיהיו פחות חיות מרעה, פחות פסולת של בע"ח ולא נצטרך לגדל כל כך הרבה מזון לבע"ח.

– מה דעתך? האם אתה מוכן לנסות את זה ולדווח על כך?

– את יודעת, אוולין כשזה מגיע לאוכל, אני מאמין נחרץ שאמא אדמה עושה את זה הכי טוב.

– כן נכון, אני יכולה להסכים עם זה.

סקר שנערך לאחרונה הראה, שבערך 50% מהמבוגרים לא רוצים לאכול בשר המיוצר במעבדה. הסיבה: כי זה נשמע מוזר. סינגפור הייתה למעשה המדינה הראשונה שאפשרה מכירת בשר המיוצר מתאים של בעלי חיים.

ארה"ב | מדע וטכנולוגיה |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל