img

img

img

img

img

10 המזונות הבריאים ביותר לפי רופאים יפנים

יפן היא מדינה בה אנשים מאריכים חיים יותר מכל מקום אחר בעולם.

ואחת הסיבות היא התזונה שלהם שנראה כי היא מצוינת לבריאות.

ג'ינה מארי מספרת הפעם בפינתה Strong Mind & Body על 10 מרכיבי המזון המועילים ביותר לפי הרופאים ביפן.

תמונה: Koichi Kamoshida / Getty Images

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

תזונה בריאה היא קריטית לשמירה על גוף בריא עם זאת, אנשים רבים מתעלמים לעתים קרובות מהערכים התזונתיים לטובת טעם טוב יותר או נוחות. "רופא מעולה" היא תוכנית טלוויזיה פופולרית ביפן. הם הזמינו 300 רופאים מפורסמים לבחור את 10 מרכיבי המזון המועילים ביותר. את רוב המזונות האלה ניתן למצוא בכל חנות מכולת טיפוסית. בואו נראה מה הם בחרו.

1. נאטו – נאטו הוא מאכל יפני מסורתי עשוי מפולי סויה מותססים. זהו מזון בעל תועלת רבה המונע מחלות מעיים, טרשת עורקים, סוכרת סוג 2, סרטן, דמנציה והוא גם משפר חסינות. אפשר למצוא נאטו במכולת היפנית המקומית, או בחנויות טבע ניתן גם להשיג נאטו באמזון. לנאטו יש ארומה מעט חמצמצה וטעמו אדמתי. אפשר לערבב אותו עם כל דבר כמעט.

2. דגי מקרל – דגי המקרל עשירים ב-2 חומצות שומן – EPA ו-DHA. EPA ו-DHA הן חומצות שומן החיוניות לגוף אולם גוף האדם אינו יכול לייצר אותן. EPA ו-DHA צריכים להיספג דרך התזונה. EPA מגנה על מערכת הלב וכלי הדם ומונעת פקקת. DHA שומרת על תפקוד המוח, מערכת העצבים והרשתיות. היא גם מגנה על הגוף מפני חמצון ומונעת מחלות שונות.

3. יוגורט – היוגורט הטבעי עשיר בחיידקים מועילים אשר ממריצים את פעילות המעיים ומועיל במצבים של עצירות, והוא גם מונע צמיחה של חיידקים מזיקים, משפעל את תאי מערכת החיסון במעי ומשפר את מערכת החיסון.

4. טופו – טופו מונע הזדקנות ועשיר בחלבון צמחי אשר מונע טרשת עורקים ומפחית את רמות הכולסטרול.

5. חומץ – חומץ הוא אנטיבקטריאלי ומאזן את פלורת המעיים, הוא עשוי להוריד לחץ דם, לעכב עלייה ברמות הסוכר בדם, למנוע מחלות לב וכלי דם ולהגביר חילוף חומרים.

6. ברוקולי – הברוקולי עשיר בוויטמינים C ,B, ו-E, מינרלים וסיבים תזונתיים ונחשב למלך הירקות. לברוקולי יש ערך תזונתי זהה לבצל, עגבניות, פלפל ירוק, כרוב, גזר ותרד – כולם משולבים יחדיו. עדיף לאדות, שכן רתיחה עלולה לגרום לאובדן הערכים התזונתיים של ויטמין C המסיס במים.

7. עגבניות – עגבניות עשירות בליקופן ונוגדי חמצון, והן נחשבות לפרי מעכב זיקנה. עגבניות יכולות להוריד את "הכולסטרול הרע", להוריד לחץ דם ולעכב את הזדקנות כלי הדם. עם זאת, צריך לבשל את העגבניות כדי לשחרר את הליקופן. כאשר אוכלים אותן לא מבושלות, הליקופן קשה לספיגה שכן דופן התא מגן עליו.

8. אבוקדו – האבוקדו נקרא "תמצית יופי אכילה" בשל היותו עשיר בוויטמין E. אבוקדו יכול לדכא דלקות ולרפא סחוס פגום מה שעשוי להפחית כאבי ברכיים ולהגן על מפרקי הירך והמרפקים. האבוקדו עשיר בנוגדי חמצון וחיוני לתפקודי כבד תקינים. אבוקדו מפחית את "הכולסטרול הרע", ריח רע מהפה, לחץ דם גבוה ומחלות הקשורות לאורח חיים.

9. קימצ'י – קימצ'י הוא מאכל ירקות מוחמצים המכיל כמות גדולה של חיידקים בריאים, שיכולים לשפר את העיכול, להפחית בעיית עצירות ולשמור על עור צעיר. קימצ'י קל מאוד להכנה בבית ומאוד מוערך כמזון בריאות באסיה.

10. תפוחים – התפוחים מרעננים את הריאות. הזדקנות הריאות מובילה לדלקות הגורמות לקשיי נשימה. הפוליפנולים בתפוח עשירים בנוגדני חמצון, הם יכולים לשפר ולשקם את חיוניות הריאות.

לפניכם הרשימה: נאטו, דגי מקרל, יוגורט, טופו, חומץ, ברוקולי, עגבניות, אבוקדו, קימצ'י ותפוחים.

בריאות | גוף ונפש | גוף ונפש חזקים עם ג'ינה מרי |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל