img

img

img

img

img

ג'ון מילס, קולונל בדימוס בצבא ארה"ב על טיקטוק: "הם משכפלים תאום דיגיטלי של כל אזרח בארה"ב"

NTD

2 במרץ 2024 |

| ארה"ב

avator

על רקע המשך החשיפות על טיקטוק והביקורת הציבורית הרבה נגדה בארה"ב, שוחח מגיש חדשות NTD באנגלית עם ג'ון מילס, קולונל בדימוס בצבא ארה"ב שכיהן גם כמנהל מדיניות סייבר במשרד ההגנה האמריקני.

מילס אומר בין היתר: "המשרד לביטחון המדינה, המודיעין של סין הקומוניסטית, משכפלים תאומים דיגיטליים, של כל אזרח ואזרח בארה"ב, באמצעות כל מקור אפשרי של נתונים. לכן הם פורצים לכמה מאתרי הגנאלוגיה האלה. אולם טיקטוק היא חלק מזה, הם יוצרים פרופיל דיגיטלי של כל משתמש. בעיקרו של דבר מדובר גם בפעולה פסיכולוגית, שנועדה לתמרן את הרגשות ואת ההתנהגות של האנשים".

מילס מוסיף שבסין "מציעים גרסה אחרת [של טיקטוק], הרבה יותר מוסדרת. ובציון האשראי החברתי שלהם, הם מורידים נקודות במקרים של צפייה ממושכת [בטיקטוק]".

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

טיקטוק היא כנראה אחת האפליקציות הפופולריות ביותר בארה"ב כרגע וקיים חשש לגביה. ממשלת ארה"ב כבר הוציאה הנחייה, האוסרת על השימוש בטיקטוק בכל המכשירים של הממשלה. מדוע הם עושים זאת?

המשרד לביטחון המדינה, המודיעין של סין הקומוניסטית, משכפלים תאומים דיגיטליים, של כל אזרח ואזרח בארה"ב, באמצעות כל מקור אפשרי של נתונים. לכן הם פורצים לכמה מאתרי הגנאלוגיה האלה. אולם טיקטוק היא חלק מזה, הם יוצרים פרופיל דיגיטלי של כל משתמש. בעיקרו של דבר מדובר גם בפעולה פסיכולוגית, שנועדה לתמרן את הרגשות ואת ההתנהגות של האנשים. הם משתמשים ב"ביג דאטה", בניתוח "ביג דאטה" ובבינה מלאכותית, כדי לשנות למעשה את הדרך בה אנשים חושבים.

בעיקרו של דבר, אם טיקטוק "בסדר", אז למה הם אינם מתירים להשתמש בה בסין?

הם אינם מתירים להשתמש בה בסין, הם מציעים גרסה אחרת, הרבה יותר מוסדרת ובציון האשראי החברתי שלהם, הם מורידים נקודות במקרים של צפיה ממושכת. טיקטוק היא פנטניל דיגיטלי. זו לוחמה פסיכולוגית מכוונת שהמטרה שלה היא האוכלוסיה שלנו. אין כל סיבה שמישהו ישתמש בה. מבחינת האבטחה ואפילו הטלפונים של חואה-וויי, ישנו חשש שהם אוספים נתונים, אבל יש שם דברים מעבר לזה,

ממה עוד עלינו לדאוג?

ובכן, זהו חלק מתכנית התאומים הדיגיטליים. מכיוון שיש להם גישה לכל הפעילויות שלך. ניקח לדוגמה את חברת המל"טים DJI. אינך יכול להפעיל את המדחפים, מבלי לאמת את הטלפון שלך דרך רשת של DJI. זה אומר, שהטלפון שלך וכל התוכן שבו – זה אומר שנתת גישה קלה מאוד למשרד לביטחון המדינה כשאתה מאמת את הטלפון שלך דרך רשת של DJI. אותו הדבר לגבי חואה-וויי. יש כל מיני דלתות אחוריות נסתרות בתוך הטלפון ובנתבים של חואה-וויי. פשוט, לא יוצא מזה שום דבר טוב. עבדתי על הנושא הזה במשך שנים. ניסינו לסגור את חואה-וויי [בארה"ב] כבר בשנת 2006. במשך מספר שנים הם חמקו מאיתנו בהצלחה, כי בבית המשפט הם טענו שהם תאגיד אמריקני של חואה-וויי ואין להם שום קשר עם חואה-וויי בסין. זו הונאה מוחלטת, אבל לזמן מה זה כן עבד במערכת המשפט.

אנו רואים זינוק שיא בהגירה בלתי חוקית. חלק גדול מהם הם אזרחים סינים. רבים מהם בגיל הצבא. מה החשש כאן?

ברור שיש כמה מהם, אתה מסתכל עליהם, בטן שטוחה, שיניים טובות, תספורת צבאית והם אינם רוצים לדבר איתך. הייתי בפנמה וראיתי את זה. ברור שהם עוקבים אחרי מה שהייתי מכנה, "כוח התמיכה האסטרטגי". שהוא המקבילה שלהם ל-"פיקוד המבצעים המיוחדים". בוא ניקח את אריזונה לדוגמה. 9,000 איש עוברים דרך אריזונה מדי יום, שזה לגמרי חוקי.

אבל חלק ניכר מהם, מלבד אלה החוקיים, מגיעים ממקסיקו, ובתוכם יש כמות גדולה של סינים. הם מגיעים בהמונים דרך טוסון. מה יש לנו בדרום טוסון, ממש בסמוך לשדה התעופה?

את חברת ריית'און שמייצרת טילי טומהוק. זה מעורר דאגה חמורה. יש לנו אלפי מהגרים בלתי חוקיים העוברים מידי יום ליד אחד ממפעלי הטילים הרגישים ביותר שלנו. זה לא מצב טוב. ג'ון מיילס, תודה רבה על זמנך. תודה לך.

 


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל