img

img

img

img

img
ביצים קשות בתנור

ביצים קשות בתנור

NTD

11 ביוני 2024 |

| אוכל ומתכונים

avator

מדריך זה מציע גישה חדשנית להכנת ביצים קשות באמצעות תנור, תוך התנתקות משיטת הרתיחה המסורתית. הוא מספק הנחיות מפורטות כיצד להשיג את הביצים הקשות המושלמות באמצעות התנור שלך, בליווי טיפים וטריקים כדי להבטיח תוצאה מוצלחת בכל פעם.

למה לבחור בתנור על פני הכיריים?

בכל הנוגע להכנת ביצים קשות, השימוש בתנור מציע מספר יתרונות על פני שיטת הכיריים המסורתית. אחד היתרונות העיקריים הוא היכולת לבשל כמות גדולה של ביצים בו-זמנית, מושלמת להכנת ארוחה או להאכיל קהל. בנוסף, התנור מספק פיזור חום עקבי ואחיד יותר, וכתוצאה מכך יש סיכוי נמוך יותר להיסדק בביצים במהלך הבישול. החום העדין והעקיף של התנור מסייע במניעת בישול יתר ומניב בכל פעם ביצים עם חלמון קרמי וקבוע בצורה מושלמת.

אומנות הביצים בתנור: מדריך שלב אחר שלב

כדי להתחיל, חממו מראש את התנור ל-325 מעלות צלזיוס (160 מעלות צלזיוס) והכינו תבנית מאפינס על ידי שימון קלות של כל כוס בתרסיס בישול או חמאה. מניחים ביצה בודדת בכל כוס מתבנית המאפינס, נזהרים לא לסדוק את הקליפות. שיטה זו מאפשרת ניטור קל ומונעת מהביצים להתגלגל במהלך האפייה. לאחר שהתנור הגיע לטמפרטורה הרצויה, מעבירים בזהירות את תבנית המאפינס לרשת האמצעית ומכוונים את הטיימר ל-30 דקות. חיוני לשמור על טמפרטורה עקבית לאורך כל תהליך הבישול כדי להבטיח בישול אחיד וביצים קשות מבושלות בצורה מושלמת.

במהלך הזמן הזה, הביצים יתבשלו בעדינות בתנור, וכתוצאה מכך חלמון קרמי וחלבון ביצה רך. לאחר 30 דקות, הוציאו את תבנית המאפינס מהתנור בעזרת כפפות לתנור או מגבות מטבח, מכיוון שהיא תהיה חמה. כדי למנוע בישול יתר, העבירו מיד את הביצים לקערת מי קרח כדי לעצור את תהליך הבישול. שלב זה לא רק עוזר בקילוף הביצים ביתר קלות אלא גם מונע מהחלמונים להפוך לירקרק-אפור עקב בישול יתר. אפשרו לביצים להתקרר באמבט מי הקרח כ-10 דקות לפני שאתם מקלפים ונהנים מהביצים הקשות האפויות בתנור בצורה מושלמת.

"מהי טמפרטורת התנור הנכונה עבור ביצים קשות מושלמים?"

טמפרטורת התנור האידיאלית עבור ביצים קשות לחלוטין היא 325°F (160°C). טמפרטורה זו מאפשרת לביצים להתבשל בעדינות ובאופן אחיד מבלי להתבשל יתר על המידה ולהפוך לגומי. חשוב לשמור על טמפרטורה עקבית לאורך כל תהליך האפייה כדי להגיע לתוצאות הרצויות. בישול בטמפרטורה גבוהה יותר עלול לגרום לביצים להתבשל מהר מדי מבחוץ בעוד שהביצים נשארות לא מבושלות במרכזן. לעומת זאת, טמפרטורה נמוכה יותר עלולה לגרום לזמני בישול ממושכים ולמרקם פחות רצוי. על ידי אפיית הביצים ב-325 מעלות צלזיוס (160 מעלות צלזיוס), תוכלו להשיג ביצים קשות בצורה מושלמת עם חלמון קרמי וחלבון ביצה רך.

טעויות נפוצות וכיצד להימנע מהן

אחת הטעות הנפוצה באפיית ביצים קשות בתנור היא שכחה לדקור את קליפת הביצה לפני הכנסתן לתנור. אי ביצוע זה עלול לגרום להתפוצצות הביצים עקב הצטברות הלחץ בתוך הביצה בזמן הבישול. כדי להימנע מכך, פשוט השתמשו בסיכה או במתב אצבע כדי לנעוץ בזהירות חור קטן בקצה הרחב של כל ביצה לפני האפייה. זה יאפשר לאדים לצאת במהלך תהליך הבישול, ולמנוע כל פיצוצים אפשריים.

טעות נוספת שיש להימנע ממנה היא צפיפות יתר של הביצים בתבנית האפייה. הנחת יותר מדי ביצים צמודות זו לזו יכולה למנוע מהאוויר החם להסתובב באופן שווה סביב כל ביצה, ולהוביל לבישול לא אחיד ולתוצאות לא עקביות. כדי להבטיח שכל ביצה מתבשלת כמו שצריך, מסדרים אותן בשכבה אחת עם קצת מרווח בין כל ביצה בתבנית האפייה. זה יקדם בישול אחיד ויעזור לך להשיג ביצים קשות מבושלות באופן אחיד.

אפיית ביצים בתנור היא שיטה ייחודית שעשויה לקחת מעט זמן להשתלט עליה, אך לאחר שהושגה, היא מציעה דרך נוחה להכין כמויות גדולות של ביצים קשות בבת אחת. בעזרת המדריך הזה, תוכל ליהנות מביצים קשות מבושלות בצורה מושלמת מהתנור שלך, שהן טעימות וקלות לקילוף בדיוק כמו מקבילותיהן המבושלות באופן מסורתי.

רוצים להנות מעוד מתכונים מיוחדים? בקרו בקטגורית אוכל ומתכונים שלנו >> בלחיצה כאן


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל