img

img

img

img

img
פיצה עם בסיס בטטה

פיצה עם בסיס בטטה

NTD

26 ביולי 2024 |

| אוכל ומתכונים

avator

פיצת בטטה סגולה עם גבינת עיזים ודבש

מרכיבים לבסיס:

  • 2 בטטות סגולות גדולות, מבושלות ומעוכות לפירה
  • 1/2 כוס קמח שקדים
  • 1/4 כוס קמח טפיוקה
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

מרכיבים לרוטב:

  • 1/2 כוס גבינת עיזים רכה
  • 2 כפות דבש
  • 1/4 כפית טימין יבש
  • קורט פלפל שחור

תוספות:

  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1/4 כוס עלי רוקט טריים
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי הבסיס עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשטחים את התערובת לעיגול דק.
  4. אופים את הבסיס במשך 15-20 דקות, עד שהוא מזהיב.
  5. בינתיים, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה נפרדת.
  6. מוציאים את הבסיס מהתנור ומורחים עליו את הרוטב.
  7. מפזרים את האגוזים, הרוקט והפרמזן.
  8. מחזירים לתנור ואופים במשך 5-10 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה והתוספות מתרככות.

דברים שיש להימנע מהם:

  • אל תשתמשו בבטטות לא מבושלות: הבטטות חייבות להיות מבושלות ורכות כדי ליצור בסיס יציב.
  • אל תוסיפו יותר מדי קמח: יותר מדי קמח יהפוך את הבסיס לקשה ויבש.
  • אל תאפו את הבסיס יותר מדי זמן: אפייה ממושכת תייבש את הבסיס ותגרום לו להישבר.

תחליפים:

  • קמח שקדים: קמח קוקוס, קמח אורז או קמח חומוס.
  • קמח טפיוקה: קורנפלור או קמח תפוחי אדמה.
  • גבינת עיזים: גבינת ריקוטה או גבינת שמנת.
  • דבש: סילאן או מייפל.

המלצות לתוספות:

  • תאנים טריות פרוסות
  • בצל סגול מקורמל
  • פרוסות דקות של בטטה
  • עלי בזיליקום טריים

בתיאבון!


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל