על רקע המתיחות בין סין לטייוואן ולארה"ב, שוחחנו עם גנרל צבא ארה"ב בדימוס, רוברט ספאלדינג, לשעבר מפקד בחיל האוויר של ארה"ב, ומחבר הספר "מלחמה ללא כללים".
לדבריו, "אני בהחלט חושב שתהיה מלחמה על טייוואן. אני חושב שאנו צריכים להתכונן לקראת זה, כי סין כבר מכינה לקראת זה את החברה שלה, את הכלכלה שלה, וכמובן… את המדינות הקשורות אליה לצורך זה, זה תרחיש אפשרי".
ספאלדינג אומר גם: "יהיו לנו למעשה 2 כלכלות. אחת בהובלת סין, שתיוצג במדינות רבות של "יוזמת החגורה והדרך", בהרבה ממדינות הפרוקסי שלה, כמו רוסיה, צפון קוריאה ואיראן… ומנגד יהיו כלכלות העולם החופשי… השאלה שנותרת היא האם 2 המערכות הכלכליות האלה עומדות גם להילחם זו בזו?".
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
כדי לדון לעומק בריאיון של הנשיא ביידן למגזין "טיים" שוחחנו עם הגנרל בדימוס, רוברט ספאלדינג, ששירת בחיל האוויר של ארה"ב ומחבר הספר "מלחמה ללא כללים". הגנרל ספאלדינג, תודה שהסכמת להתראיין אצלנו. אני שמחה לארח אותך שוב בתוכנית. תודה, אני שמח להתארח אצלכם שוב.
נחזור לריאיון של ביידן למגזין "טיים". בחזית הכלכלית, ביידן ציין שאוכלוסיית סין אינה במיטבה ואמר: "האוכלוסיה שלה מבוגרת הרבה יותר מהרוב הגדול של הנוער באירופה, שהיא מבוגרת מכדי לעבוד" והוסיף "אם היא תמשיך לגדול, הכלכלה שלהם תהיה על סף קריסה. הרעיון שהכלכלה שלהם משגשגת – תעשה לי טובה…" איך אתה חושב שזה משפיע על האופן שבו ארה"ב עושה עסקים עם סין?
האם הבורסה של "וול סטריט" תשקיע פחות או לא? אני חושב שכבר ראינו בעבר מקרים שבהם "וול סטריט" השקיעה פחות. יהיו לנו למעשה 2 כלכלות. אחת בהובלת סין, שתיוצג במדינות רבות של "יוזמת החגורה והדרך", בהרבה ממדינות הפרוקסי שלה, כמו רוסיה, צפון קוריאה ואיראן, שיסתמכו מאוד על שרשרת האספקה של סין, אבל יהיו להם גם משאבים טבעיים כמו אנרגיה מאיראן ומרוסיה ועוד חומרים ממדינות אחרות, החברות ב"יוזמת החגורה והדרך". ומנגד יהיו כלכלות העולם החופשי. זה האופן שבו העולם מתעצב כרגע.
אני חושב שהשאלה שנותרת היא האם 2 המערכות הכלכליות האלה עומדות גם להילחם זו בזו? יש כמובן מלחמה קרה, האם היא תהפוך למלחמה חמה?
אני בהחלט חושב שתהיה מלחמה כזו על טייוואן. אני חושב שאנו צריכים להתכונן לקראת זה, כי סין כבר מכינה לקראת זה את החברה שלה, את הכלכלה שלה, וכמובן גם את "יוזמת החגורה והדרך" ואת המדינות הקשורות אליה לצורך זה, זה תרחיש אפשרי. כעת זוהי שנת בחירות. הנושא של התערבות סין בבחירות עלה בריאיון.
הנשיא ביידן אמר שיש ראיה שההתערבות נמשכת והוסיף: "כולם, כל האנשים הרעים תומכים בטראמפ בחיי, זו לא בדיחה", איך לדעתך זה משפיע על יחסי ארה"ב – סין?
המפלגה הקומוניסטית הסינית (מק"ס), והרוסים וצפון קוריאה והאיראנים מפעילים השפעה בכל מקום, עד כדי כך שיש להם יותר משאבים. הסינים משפיעים בארה"ב הרבה יותר והייתי אומר שהמטרה העיקרית שלהם היא ליצור חילוקי דעות ולפלג ובעיקרון לגרום לאנשים להאמין שההליך הדמוקרטי אינו ההליך הנכון, ושמה שבאמת רצוי וצריך, זה מפלגה אחת בשלטון לכל המטרות והיעודים, שפעמים רבות נראה פה בוושינגטון, שזה כבר מה שקורה בארה"ב. איני סבור שהמפלגה הקומוניסטית הסינית רוצה בהכרח לראות את הנשיא טראמפ מנצח. רוצה בהכרח לראות את הנשיא טראמפ מנצח. רוצה בהכרח לראות את הנשיא טראמפ מנצח. בהתחשב בעובדה שהוא זה שהחל להטיל מכסי מגן ולעורר את כל הבעיות בין ארה"ב לסין, בכהונה הראשונה שלו, והכהונה השנייה שלו תהיה בוודאי הרבה יותר גרועה.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל