הפיקוח והצנזורה הקפדניים על חופש הדיבור וחירויות הפרט בסין כבר ידועים ברחבי העולם, אך כעת מערכת זיהוי דיגיטלית חדשה שהרשויות בוחנות את הכנסתה לשימוש מעוררת סערה.
המערכת נועדה לאתר את השמות, את הפנים ואת המידע האישי של כל האנשים המעלים פוסטים ברשתות החברתיות בסין.
הצעד, במידה וייצא אל הפועל, הוא החמור ביותר מסוגו.
מומחית לענייני סין שופכת אור על המהלך החדש.
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
בייג'ינג פרסמה את טיוטת המדיניות ביום שישי האחרון וכעת היא אוספת על כך משוב כלל ארצי שיימשך עד סוף אוגוסט. עם זאת כאשר מספר חוקרים ופרופסורים למשפטים, הביעו את התנגדותם למדיניות החדשה, הפוסטים שלהם נמחקו במהרה מהאינטרנט. התופעה עוררה מיד ביקורת קשה ורבים לועגים לתהליך איסוף המשוב בטענה שהוא נעשה רק למראית עין.
לסינים נשאר פחות ופחות מקום לעצמם, אפילו לרגשות ולמחשבות שלהם לא נותר מקום. ברגע שהם מקלידים משהו, או אומרים משהו בפלטפורמה דיגיטלית, המידע נאסף באופן מיידי. עם הזמן השלטונות בסין יכולים לקלוט את עמדתו הבסיסית של אדם, את נקודת מבטו ואת פעילויותיו. זו האסטרטגיה האמיתית של המפלגה הקומוניסטית הסינית המכונה "זהות רשת מהימנה" שנועדה להדק עוד יותר את השליטה על אזרחי סין.
בטיוטה נאמר שהרשויות הסיניות ינפיקו תעודת זהות דיגיטלית לכל מי שיש לו אזרחות סינית או תושבות קבע בסין. ליישום המדיניות נדרשים גם זיהוי פנים ואימות מספר טלפון.
הגישה החדשה של המפלגה הקומוניסטית הסינית היא בעצם יישום מדיניות הדומה לניהול בית כלא המיועד לכולם. כל עוד יש לכם תעודת זהות מקוונת ומסמך דיגיטלי, לרשויות תהיה גישה לכל הנתונים והמידע שלכם.
הטיוטה קבעה שאם המדיניות אכן תתקבל, תעודת זהות דיגיטלית לא תהייה חובה לעת עתה, אך אין כל ערבות לכך שהיא לא תידרש מאוחר יותר. סין קידמה בעבר תקנות אחרות מאופציונליות לחובה. פלורה חואה, חדשות NTD
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל