תמונות לוויין חשפו נוכחות של מטוסי קרב מערביים בבסיס חיל האוויר הסיני, בעת תרגיל משותף שקיימו סין ואיחוד האמירויות הערביות.
לנוכח המצב, מומחים מודאגים כעת מהיכולת גישה של סין לטכנולוגיה צבאית מערבית רגישה.
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
מומחים מודאגים מהנגישות של סין לטכנולוגיה צבאית מערבית רגישה ומהטקטיקות הקשורות אליהן.
על פי המכון הבין-לאומי ללימודים אסטרטגיים בלונדון, זו ההתפתחות האחרונה בין סין לאיחוד האמירויות: שתי המדינות ערכו לאחרונה אימון אווירי משותף בשם Falcon Shield. זו השנה השנייה ברציפות שחיל האוויר של איחוד האמירויות משתתף בתרגילים משותפים עם סין. תמונות לוויין מראות את נוכחותם של 5 מטוסי קרב מיראז' 2009 של חיל האוויר של איחוד האמירויות ובנוסף מטוס תובלה של בואינג.
הדוח הזהיר כי התרגילים יכולים לאפשר לצבא סין לבדוק את יכולת המכ"ם שלו כדי לגלות ולזהות את המיראז' 2000.
ראוי לציין כי חיל האוויר הטייוואני מפעיל אף הוא מטוסים מסוג זה. ביצועי המכ"ם הסיני והטילים הסיניים, יכולים גם הם להיבדק כדי להעתיק ולעשות אותו דבר.
האלוף מקס יו הטייוואני, אומר שהוא מודאג מהצד המבצעי של התרגילים המשותפים.
"היבט מכריע הוא ההכשרה והניסיון שמקנה המדריך הראשי של סדרת המיראז' הצרפתית. ניתן להבין בקלות את החוזקות והחולשות של הטקטיקות שלהם באמצעות התרגילים המשותפים האלה".
לדברי סו טזו-יון, אנליסט לענייני סין, לסין יש יתרון של נכסים אחרים ותועלת נוספת בתור המדינה המארחת של התרגילים המשותפים.
"זה דומה לטייס האמריקני לשעבר שסייע באימון של חיל האוויר הסיני. על ידי הדמיית תקנים וטקטיקות אוויריות אמריקניות ושל נאט"ו עבור סין, זה יוצר מצב הדומה לדליפה ביטחונית לגבי היכולות המבצעיות של הצי הסיני".
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל