img

img

img

img

img

רוסיה ואיראן ממשיכות למכור נפט לסין באמצעות שימוש ב"מיכליות צללים"

NTD

7 בספטמבר 2024 |

| סין

avator

מכירת נפט לסין הוא בין מקורות ההכנסה העיקריים של רוסיה ואיראן. מדינות אלה מצליחות לעקוף את הסנקציות של מדינות המערב על מכירת הנפט שלהן באמצעות "מיכליות צללים".

בחודש יולי התנגשות מיכלית סיפקה הצצה על האופן שבו הצליחו מיכליות הצללים האלה להימנע ממשיכת תשומת לב. המיכלית סינית Ceres I התנגשה בספינה אחרת בים סין הדרומי. לפי דיווח ב"וושינגטון פוסט" ההתנגשות אירעה מכיוון שהמיכלית שידרה מיקום לא אמיתי בערוצי מעקב הספינות, כך שהספינה האחרת לא זיהתה את סכנת ההתנגשות בזמן.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

הודות לתמיכתה של המפלגה הקומוניסטית הסינית כלכלת רוסיה הצליחה לשרוד בצל הסנקציות של מדינות המערב בשנים האחרונות. מכירות נפט לסין הן בין מקורות ההכנסה העיקריים של רוסיה. עסקאות דומות מתקיימות בין סין לאיראן.

כיצד מדינות אלה מצליחות לעקוף את הסנקציות של מדינות המערב על הנפט שלהן?

המפתח טמון ברשת של מה שמכונה "מיכליות צללים". הן פועלות מחוץ לתקנות הבין-לאומיות ומובילות נפט שעליו הוטלו סנקציות מאיראן, מוונצואלה ומרוסיה.

בשנה שעברה דיווח הארגון הימי הבין-לאומי של האו"ם שעד 600 מיכליות היו מעורבות בסחר הצללים הזה. בחקירה שנעשתה על פי רשימת המעקב של ספינות המופיעה בכתב העת Lloyd's List זוהו כ-100 מיכליות צללים שהובילו נפט, שעליו הוטלו סנקציות – לסין.

בחודש יולי התנגשות מיכלית סיפקה הצצה על האופן שבו הצליחו מיכליות הצללים האלה להימנע ממשיכת תשומת לב. המיכלית סינית Ceres I התנגשה בספינה אחרת בים סין הדרומי.

לפי "הוושינגטון פוסט" ההתנגשות אירעה מכיוון שהמיכלית שידרה מיקום לא אמיתי בערוצי איתור הספינות, כך שהספינה האחרת זיהתה את סיכון ההתנגשות רק כשהיה כבר מאוחר מדי.

סין היא יבואנית הנפט הגדולה בעולם. היא מסתמכת על רשת מיכליות הצללים כדי לשמור על זרימת הנפט הגולמי הזול.

 


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל