img

img

img

img

img

בכיר סיני לשעבר חושף את המתרחש כיום במשטר הקומוניסטי הסיני

NTD

5 באוקטובר 2024 |

| סין

avator

פקיד סיני בכיר שנמלט מהמדינה ב-2019 מספר לחדשות NTD את סיפורו ואת סיפורי עמיתיו לשעבר. האיש מדבר על המצב הכאוטי השורר כעת בפוליטיקה בסין.

לדבריו, "המערכת הקומוניסטית שוחקת את המורל של אנשים ואת הרצון לשרת את הציבור, והדרך היחידה לקבל קידום היא באמצעות שוחד".

בנוגע לקמפיין ה"מאבק בשחיתות" שמנהל המשטר הסיני בתקופה האחרונה, אומר האיש: "הכלכלה המקרטעת של סין דחפה את בייג'ינג להגביר את מאמציה נגד שחיתות, זאת משום שהמשטר יחרים את כספו ונכסיו של כל פקיד שייחשב מושחת, מה שהופך את הטקטיקה למקור הכנסה…".

הבכיר לשעבר מספר שמבין הבכירים האחרים, שאיתם היה מיודד, רק 3 או 4 מתוך כ-20, הם חופשיים כיום, השאר עצורים או כלואים, חלקם סבלו מהתמוטטות נפשית בעת המעצר.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

איך בכירים סינים שורדים תחת משטר טוטליטרי? פקיד סיני בכיר לשעבר מספר לנו את סיפורו ואת סיפורי עמיתיו לשעבר.

ג'ואו גואו-גאנג שימש בעבר כבכיר רם דרג באחד המחוזות בסין שמהווה שלוחה של המדינה תחת שלטון המשטר הקומוניסטי הסיני. הוא שוחח עם NTD על מצב כאוטי בפוליטיקה בסין. הוא אמר שתחת השלטון הקומוניסטי בכירים נאלצים לעתים קרובות לפעול תוך סיכון, ואין להם מסלול יציאה טוב אם הם ירצו לעזוב.

באקלים הפוליטי הנוכחי של סין, המערכת היא כזו שאם הרשויות מחליטות שהן רוצות לפגוע בבכיר יש 100 תירוצים זמינים.

מודאג מהמצב הפוליטי הקומוניסטי, החליט ג'ואו לעזוב את סין ב-2019. לדברי ג'ואו, מבין הבכירים שאיתם היה מיודד רק 3 או 4 מתוך כ-20 הם חופשיים, השאר עצורים או כלואים. על פי הדיווחים, חלקם סבלו מהתמוטטות נפשית לאחר 2 או 3 חודשים בלבד במעצר. הוא הוסיף שיותר בכירים מתאבדים מדי יום, למרות שהמקרים לא מדווחים. ג'ואו אמר שיש תחושת חוסר ביטחון בקרב בכירים סינים.

באקלים הפוליטי של סין, אתה לא יכול למתוח ביקורת, אתה צריך להסתגל.

הוא אמר שהמערכת הקומוניסטית שוחקת את המורל של אנשים והרצון לשרת אחרים, והדרך היחידה לקבל קידום היא באמצעות שוחד. בחודש מאי חקרה סין יותר מ-17,000 מקרי שחיתות, אך ג'ואו אמר שהמאמצים המקובלים של המשטר נגד שחיתות אינם יעילים.

הגישה הסינית הזו למאבק בשחיתות לא באמת נועדה לעצירת שחיתות, זו רק טקטיקה להכריח בכירים לציית מתוך פחד. המערכת לא תשתנה, הבעיות האלה לא ייפתרו.

ג'ואו אמר שהכלכלה המקרטעת של סין דחפה את בייג'ינג להכפיל את מאמציה נגד שחיתות, זאת משום שהמשטר יחרים את כספו ונכסיו של כל פקיד שייחשב מושחת, מה שהופך את הטקטיקה למקור הכנסה עבור סין.

 


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל

כתבות אחרונות