סין נוקטת במלחמת מחירים, כדי לחסל כל תחרות מערבית בתעשיית הליתיום העולמית ולגרום לתלות של ארה"ב בליתיום המיוצר בסין.
האסטרטגיה של המשטר הסיני היא למעשה להציף את השווקים העולמיים בכמויות גדולות של סחורה זולה (המסובסדת על ידי המשטר הסיני עצמו) ולא לאפשר למתחרים מערביים בענף לשרוד מבחינה כלכלית.
הליתיום חיוני במיוחד לייצור הבטריות של כלי הרכב החשמליים.
תמונה: Gaston Brito Miserocchi / Getty Images
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
חוסה פרננדס, בכיר במשרד החוץ, המכהן כסגן השר לצמיחה כלכלית מזהיר. הליתיום חיוני לייצור הבטריות של כלי הרכב החשמליים וסין שולטת ב-2/3 מהייצור העולמי.
האסטרטגיה של סין פעלה כדי להציף את השוק ולהוריד את המחירים. זאת בנוסף לירידה בביקוש למכוניות חשמליות מחירי הליתיום צנחו ביותר מ-80% בשנה שעברה.
יצרני הליתיום ברחבי העולם נאבקים בצמצום הייצור ובקיצוץ המשרות. פרננדס אמר שהמהלך של בייג'ינג בא כתגובה ל "חוק הורדת האינפלציה" של ממשל ביידן.
מטרת הצעת החוק היא לזרז ייצור מקומי של אנרגיה נקייה. סין שולטת בשרשרת האספקה של האנרגיה הירוקה. פרננדס ציין כי המחיר הנמוך פוגע ביכולתה של ארה"ב במגוון שרשראות האספקה. המחיר הנמוך פוגע גם במדינות כמו פורטוגל ובחיפוש שלהן אחר השקעות בפיתוח תעשיית הליתיום שלהן.
פורטוגל היא יצרנית הליתיום הגדולה ביותר באירופה. פרננדס אמר כי ארה"ב רוצה לסייע לחברות לכריית ליתיום הנמצאות בקשיים לשרוד מול התמחור האכזרי.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל