img

img

img

img

img

מי היו האנשים הראשונים שנדבקו בנגיף קורונה?

NTD

21 ביוני 2023 |

| קורונה

avator

עדכונים בנושא בריאות  הציבור – ממצאים חדשים עשויים לחזק את התיאוריה שלפיה נגיף הקורונה נבע מדליפה במעבדה. לפי ממצאי חקירה חדשה, עולה כי 3 מדענים מהמכון הווירולוגי בווהאן שבסין היו האנשים הראשונים שנדבקו בנגיף. הנה עוד פרטים על הממצאים.

אתר החדשות העצמאי Public and Racket סקר את החקירה והביא ציטוטים מראיונות  עם מספר פקידי ממשל אמריקנים. אתר החדשות מציין את חוקרי המעבדה הווירולוגית בווהאן, בן הו, פינג יו ויאן ג'ו כחולי הקורונה הראשונים. כל שלושת החוקרים עבדו במחקרים של Gain of Function (שינוי בתפקוד הנגיף) בנגיפי קורונה הדומים לנגיף ה-SARS במעבדה בווהאן. מחקרי Gain of Function כרוכים בשינוי של נגיפי בעלי חיים כדי להפוך אותם למדבקים יותר. את הפרויקט הובילה ג'אנג לי שו, הידועה בשם "אשת העטלף" של סין. שו נבחנה בקפידה לאחר שהמעבדה בווהאן עמדה במוקד החשדות להתפרצות נגיף הקורונה. ב-2019, שניים מהחוקרים שנדבקו לכאורה, בן הו ופינג יו כתבו יחד עם לי שו מאמר מדעי. המחקר מתמקד בשושלת הגנטית של נגיפי קורונה הקשורים לנגיף ה-SARS בעטלפים ברחבי סין.

ג'יימי מצל, לשעבר חבר בוועדת המומחים המייעצת של ארגון הבריאות העולמי (WHO) אמר שאם הממצאים החדשים יאושרו, הם יהיו "האקדח המעשן" המוכיח את תיאוריית הדליפה מהמעבדה. בייג'ינג מנעה את הגישה לנתוני המקור על חולי קורונה ראשונים ובהמשך הקשתה על המאמצים לאתר את מקור המגפה.

במאי 2021 צוין בכתבה ב"וול סטריט ג'ורנל" כי 3 חוקרים מהמעבדה בווהאן הגיעו לטיפול בבית חולים בנובמבר 2019. זה היה מספר חודשים  לפני שסין חשפה את ההתפרצות. מסמך של מחלקת המדינה מינואר 2021 הצביע על ממצאים דומים. הנשיא ביידן חתם על הצעת חוק  הקשורה לנושא בתחילת השנה. הצעת החוק קוראת במפורש לפרסם את השמות ופרטים נוספים הקשורים לחוקרים מהמעבדה בווהאן שחלו בסתיו 2019.

הנבחרים | סין | קורונה |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל