על רקע הפסקת אש בלבנון שוחח מגיש חדשות NTD סטיב לאנס עם רבקה היינריכס מומחית למדיניות הגנה לאומית של ארה"ב.
היינריכס אומרת בין היתר: "עדיין צריך לחסל את כל ארגוני הפרוקסי [של איראן], צריך לחזור להפעיל לחץ על המשטר האיראני, צריך שיהיה ממשל אמריקני שמבין שזו הדרך הטובה ביותר לכונן שלום… כדי למנוע טבח נוסף כמו ב-7 באוקטובר, שהם לא יוכלו לבנות עצמם מחדש ולבצע התקפה נוספת כמו ב-7 באוקטובר. חייבים להשיג את היעדים האלה, אם רוצים הסכם שלום סופי".
ומוסיפה: "הייתי רוצה לראות חזרה לממשל הראשון של טראמפ, שהייתה לו באמת אסטרטגיה מבריקה, שהתבטאה בתמיכה מלאה בישראל… ממשל ביידן למעשה הפך ושינה לגמרי את האסטרטגיה הזו. הוא ניסה לפייס את המשטר האיראני, הוא הפעיל לחץ על ישראל והוא נקט גישה קשה כלפי ממשלת סעודיה… אז אני מקווה שנחזור לגישה הראשונה, כדי שיהיה לנו אותו סוג של תהליך שלום כפי שהיה לנו ב'הסכמי אברהם'".
תמונה: Amir Levy / Getty Images
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
הקבינט המדיני-ביטחוני של ישראל דן בהפסקת אש בת 60 יום, ונראה שהם הצביעו בעדה.
האם הפסקת האש יכולה להוביל להסכם שלום?
לא, איני סבורה כך, ולדעתי ישראל תהיה בעמדה טובה יותר לסיים את הסכסוך, כלומר, לישראל יש תנאים טובים יותר כשהממשל האמריקני תומך הרבה יותר בממשלה הישראלית ואתם תראו זאת בממשל הקרוב של טראמפ. התקווה שלי היא שישראל לא תעשה שום מהלך שיסכן את ביטחונה בתווך הארוך. כמובן ישנם ארגוני הפרוקסי של איראן באזור כולו, והם אלה שמנציחים את הסכסוך. אז עד שלא יהיה ממשל אמריקני שיוכל לספק גיבוי דיפלומטי לישראל ולתת לה באמת יד חופשית לפעול ולחסל את ארגוני הטרור האיראניים באזור כולו לא יהיה שלום בר-קיימא.
מהם לדעתך חלק מהגורמים שמונעים כרגע את האפשרות לשלום?
עדיין צריך לחסל את כל ארגוני הפרוקסי, צריך לחזור להפעיל לחץ על המשטר האיראני, צריך שיהיה ממשל אמריקני שמבין שזו הדרך הטובה ביותר לכונן שלום. ועד כה ממשלת ישראל לא הבטיחה את היעדים שלה. אל תשכחו שנתניהו וממשלתו היו מאוד ברורים לגבי העמדה שהסכסוך יסתיים כשהחטופים יחזרו הביתה, כשהם יצליחו לחסל סוף-סוף את ארגוני הפרוקסי של איראן, כדי למנוע טבח נוסף כמו ב-7 באוקטובר, שהם לא יוכלו לבנות עצמם מחדש ולבצע התקפה נוספת כמו ב-7 באוקטובר. חייבים להשיג את היעדים האלה אם רוצים הסכם שלום סופי.
רבקה, איזה תפקיד לדעתך, על ארה"ב למלא במזה"ת בממשלו הבא של טראמפ? ובמה הוא עשוי להיות שונה מהמדיניות הקודמת?
הייתי רוצה לראות חזרה לממשל הראשון של טראמפ, שהייתה לו באמת אסטרטגיה מבריקה, שהתבטאה בתמיכה מלאה בישראל, לשים על השולחן את הבעיה הישראלית-פלסטינית. ראינו שבסופו של דבר, הייתה העברה של השגרירות האמריקנית לירושלים והכרה בירושלים כבירת ישראל, אבל ראינו גם תמיכה מלאה בממשלת ישראל וכן, הפעלת לחץ על המשטר האיראני ועבודה עם מדינות המפרץ כשותפות, עם האמירויות, עם סעודיה, כך שהן יוכלו להיאבק בארגוני הפרוקסי של איראן בכל האזור. ממשל ביידן למעשה הפך ושינה לגמרי את האסטרטגיה הזו. הוא ניסה לפייס את המשטר האיראני, הוא הפעיל לחץ על ישראל והוא נקט גישה קשה כלפי ממשלת סעודיה, שטרם אוששנו לגמרי את היחסים הדיפלומטיים שלנו איתם.
אז אני מקווה שנחזור לגישה הראשונה, כדי שיהיה לנו אותו סוג של תהליך שלום כפי שהיה לנו ב"הסכמי אברהם".
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל