האם בשר שגדל במעבדה יכול להיות גרוע יותר לסביבה מאשר בשר אמיתי?
מחקרים של 2 אוניברסיטאות בארה"ב קובעים שייתכן שזה אכן כך.
כתבת NTD פיי קורטר מסבירה את הסיבות.
הרשמו לערוץ הטלגרם
של חדשות NTD עברית כדי
לצפות בתכנים ועדכונים נוספים
כל מה שחשוב לדעת – בערוץ אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
*ההרשמה לערוץ הטלגרם של חדשות NTD בעברית היא בגדר רשות בלבד, ואינה מהווה תנאי לשימוש
בשירותי האתר או לגישה לתכניו. יחד עם זאת, מובהר כי עצם ההרשמה לערוץ תיחשב כהסכמה מפורשת ל-מדיניות הפרטיות
ול-תנאי שימוש של האתר, והנרשם ייחשב כמי שעיין בהם והסכים להם במלואם.
*ההרשמה לערוץ הטלגרם של חדשות NTD בעברית היא בגדר רשות בלבד, ואינה מהווה תנאי לשימוש בשירותי האתר או לגישה לתכניו. יחד עם זאת, מובהר כי עצם ההרשמה לערוץ תיחשב כהסכמה מפורשת ל-מדיניות הפרטיות ול-תנאי שימוש של האתר, והנרשם ייחשב כמי שעיין בהם והסכים להם במלואם.
אחת המטרות העיקריות של בשר שגדל במעבדה היא להפחית פליטת גזי חממה לאטמוספרה. אבל מחקרים הראו שייצור בשר כזה יכול להיות מזיק יותר לסביבה מבשר אמיתי בגלל פליטת יותר גזי חממה.
מחקר שנערך לאחרונה ב-UC Davis מצא שבשר שגדל במעבדה יכול להיות מזיק יותר לסביבה בסדרי גודל מבשר אמיתי. הסיבה לכך היא שבשיטות הנוכחיות נדרשת כמות עצומה של אנרגיה כדי לגדל את הבשר הזה במעבדה. אנרגיה חשמלית המופקת משריפת דלקים מאובנים מכניסה פחמן דו חמצני לאטמוספרה. גידול בשר במעבדה מצריך מצע גידול נקי מאוד. תאים של בעלי חיים מוכנסים למצע הגידול בתוך מתקן ביוריאקטור. מצע הגידול מכיל חומרים מזינים המסייעים לתאי בעל החיים לגדול ולהתרבות.
החוקרים מצאו שטיהור מצע הגידול גורם פי 4 עד פי 25 יותר פליטות מאשר ייצור בשר אמיתי. מחקר קודם מאוקספורד הגיע לאותה מסקנה. החוקרים מצאו ששמירה על סביבת הגידול של בשר המעבדה כרוכה בכמות עצומה של אנרגיה. שיטות ייצור בשר מסורתיות פולטות גזי חממה כאשר בעלי חיים פולטים מתאן בזמן תהליך העיכול שלהם. מתאן הוא גז חממה הנשאר באטמוספרה במשך כעשור, ואילו פחמן דו-חמצני, הנפלט מהייצור במעבדות לגידול בשר, נשאר במשך מאות עד אלפי שנים באטמוספרה. פיי קורטר, חדשות NTD
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל