img

img

img

img

img

האם בשר מעבדה מזיק יותר לסביבה מבשר רגיל?

NTD

22 ביולי 2023 |

| מדע וטכנולוגיה

avator

האם בשר שגדל במעבדה יכול להיות גרוע יותר לסביבה מאשר בשר אמיתי?

מחקרים של 2 אוניברסיטאות בארה"ב קובעים שייתכן שזה אכן כך.

כתבת NTD פיי קורטר מסבירה את הסיבות.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

אחת המטרות העיקריות של בשר שגדל במעבדה היא להפחית פליטת גזי חממה לאטמוספרה. אבל מחקרים הראו שייצור בשר כזה יכול להיות מזיק יותר לסביבה מבשר אמיתי בגלל פליטת יותר גזי חממה.

מחקר שנערך לאחרונה ב-UC Davis מצא שבשר שגדל במעבדה יכול להיות מזיק יותר לסביבה בסדרי גודל מבשר אמיתי. הסיבה לכך היא שבשיטות הנוכחיות נדרשת כמות עצומה של אנרגיה כדי לגדל את הבשר הזה במעבדה. אנרגיה חשמלית המופקת משריפת דלקים מאובנים מכניסה פחמן דו חמצני לאטמוספרה. גידול בשר במעבדה מצריך מצע גידול נקי מאוד. תאים של בעלי חיים מוכנסים למצע הגידול בתוך מתקן ביוריאקטור. מצע הגידול מכיל חומרים מזינים המסייעים לתאי בעל החיים לגדול ולהתרבות.

החוקרים מצאו שטיהור מצע הגידול גורם פי 4 עד פי 25 יותר פליטות מאשר ייצור בשר אמיתי. מחקר קודם מאוקספורד הגיע לאותה מסקנה. החוקרים מצאו ששמירה על סביבת הגידול של בשר המעבדה כרוכה בכמות עצומה של אנרגיה. שיטות ייצור בשר מסורתיות פולטות גזי חממה כאשר בעלי חיים פולטים מתאן בזמן תהליך העיכול שלהם. מתאן הוא גז חממה הנשאר באטמוספרה במשך כעשור, ואילו פחמן דו-חמצני, הנפלט מהייצור במעבדות לגידול בשר, נשאר במשך מאות עד אלפי שנים באטמוספרה. פיי קורטר, חדשות NTD

הנבחרים | מדע וטכנולוגיה |


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל