img

img

img

img

img

סופר בריטי על "הכסף השחור" באנגליה

NTD

1 באפריל 2022 |

| חברה

avator

בספרו האחרון חוקר אוליבר בולו את התפקיד שבריטניה ממלאת בסיוע לעשירי-העל הבין-לאומיים המפוקפקים להלבין את כספם. תאריך הפרסום אקטואלי מאוד, בשעה זו שבה תשומת הלב של העולם מופנית לכסף מושחת המקושר לרוסיה.

"כן, כרגע אנחנו מדברים הרבה על אוליגרכים רוסים בגלל המשבר באוקראינה, והאוליגרכים הרוסים הצליחו מאוד בלונדון. הם שמו הרבה מהעושר שלהם כאן, הם קנו כאן בתים, הם רשמו את החברות שלהם כאן וכן הלאה. אבל לאמיתו של דבר, בריטניה אינה משרתת את הרוסים בלבד, היא משרתת את כל העולם. אז כול האוליגרכים בעצם התקבלו כאן בברכה. בין אם אלו אוליגרכים סינים שבאים לכאן כדי לקנות רכוש או להעביר כסף, ובין אם אלו אנגולים, מלזים, ניגרים, מצרים, קזחים, או אוקראינים, כולם מוזמנים לכאן. אז כרגע יש הערכת סיכום של הנזק שנגרם מהכסף הרוסי. אבל מה שאנחנו באמת צריכים זה הערכת סיכום של הנזק שנגרם מכל הכסף, כי הכסף הזה לעיתים קרובות, לא תמיד, אך לעתים קרובות נגנב מאנשים שזקוקים לו נואשות על ידי אנשים שבאמת אינם צריכים אותו והם מחביאים אותו כאן. ואנחנו למעשה מספקים להם כספת כדי לשמור על הכסף שנגנב. ואין ספק שזו דרך מוסרית מפוקפקת להתפרנס."

הוא אומר שהתנהלות ה"וול סטריט" מוסדרת ותקנית יותר מזו של"הסיטי" של לונדון.

אז האם ממשלת בריטניה עושה מספיק?

"הממשלה לפחות עושה משהו, זה לא כלום, כך שזה כבר טוב. אנחנו יכולים לברך אותה על זה, אבל אנחנו צריכים הרבה, הרבה יותר. תקנת החוק לגבי הפשע הכלכלי אינה באמת תקנת פשיעה, היא בעצם תקנת שקיפות. אמורה להיות הצעת חוק על פשיעה כלכלית שתוגש במאי, ונצטרך לפקוח עין על מה שהיא תכיל. אבל אפילו אם זה חוק מבריק, גם אם זה החוק הטוב ביותר שהתקבל אי פעם וזה לא סביר, אבל גם אם כן, עדיין צריך לאכוף אותו. והבעיה היא שהממשלה הבריטית מבחינה היסטורית ממש גרועה כשצריך לתת את מידת הכסף הנכונה לרשויות אכיפת החוק כדי לחקור את הפשעים הפיננסיים ולהעמיד לדין את העבריינים. זה לב הבעיה."

למרות זאת, במסיבת עיתונאים במרכז לונדון הוא אומר שהוא נשאר אופטימיסט.

"אני מספר על זה באופן קבוע. העברתי הרצאה בבית ספר לפני כמה שנים, ואחד הילדים אמר בסוף: אם אתה יודע את כל זה על הלבנת הון, אז למה אתה לא עושה את זה בעצמך? חשבתי על זה באריכות ואני מניח שזה בגלל שאני אופטימיסט, ואני מקווה שיגיע רגע שבו אף אחד לא ילבין כסף. אז אני מניח שאני אופטימיסט. אני מקווה שיום יבוא ובריטניה תפסיק להיות המשרתת יהיו הנסיבות אשר יהיו, אני מקווה שזה יהיה כך."

ג'יין וורל חדשות NTD, לונדון


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל