img

img

img

img

img

הילודה במדינות המפותחות ירדה לרמה מדאיגה

NTD

17 באוגוסט 2024 |

| חברה

avator

מדינות מפותחות רבות מתמודדות בימים אלה עם ירידה משמעותית בשיעורי הילודה. דמוגרף מזהיר שהמצב יוצר בעיות גדולות ואם המצב לא יתוקן תהיה לכך השפעה על כל תחומי החברה.

כתב NTD לעניינים בין-לאומיים מלקולם הדסון עם הפרטים.

 
subscribe logo

הרשמה לניוזלטר השבועי

כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.

*בהרשמה לניוזלטר, את/ה מסכימ/ה ל-מדיניות הפרטיות באתר.



 

ירידה בשיעור הילודה והזדקנות האוכלוסייה יוצרות יחד אתגר גדול לחברות מודרניות, שהדמוגרף והסופר פול מורלנד אומר שהוא סבור שאין לו תקדים בהיסטוריה.

אם נמשיך להביא לעולם מעט מדי ילדים שיחליפו אותנו, האוכלוסייה תמשיך להצטמצם, אבל זה עתה עברנו את הנקודה בבריטניה, מעט מוקדם מהצפוי, בה מספר מקרי המוות עולה על מספר הלידות.

כדי שהמדינה תשמור על רמת אוכלוסייה יציבה נשים במדינות המפותחות צריכות ללדת בממוצע קצת יותר מ-2 ילדים שמחליפים את 2 ההורים ומכסים מקרי מוות לא טבעיים.

באנגליה ווילס נתונים רשמיים מראים ששיעור הילודה או שיעור הפריון ירד לקצת פחות מ-1.5 לידות לאישה בשנת 2022.

בארה"ב, המספר ירד ל-1.62 לידות לאישה בשנת 2023.

לדברי מורלנד, רוב המדינות המפותחות נמצאות במצב דומה.

זה יוצר בעיה גדולה המשפיעה על כל החברה.

אם אין לנו מספיק צעירים בגיל העבודה, ויחסית יותר מדי אנשים שזקוקים לפנסיה ושירותי בריאות יהיה לנו מחסור בכוח עבודה. יהיו לנו גם גירעונות ממשלתיים, הממשלה תתקשה לתפקד.

הוא אומר שעם ירידה בבסיס המס ממשלות יתקשו לממן פנסיה ולכסות עלויות רפואיות לקשישים, והוסיף שלא תהיה ברירה אלא לקצץ בשירותים החברתיים אם לא נתקן את ההידרדרות הדמוגרפית. הגירה המונית היא אחד הפתרונות האפשריים, אבל מורלנד אמר שלדעתו זה איננו מעשי או אפילו מוסרי.

אנחנו לא יכולים כעולם ללדת פחות ופחות ילדים ולייבא אותם ממקום אחר. אנחנו לא צריכים לשאוב רופאים מוכשרים ממדינות כמו גאנה, שבהן רמת שירותי בריאות נמוכה בהרבה משלנו. זה דבר מאוד אנוכי לעשות.

הפתרון השני הוא שאנשים ילדו יותר תינוקות, אבל גם לזה ישנם אתגרים.

קשה מאוד להעלות את שיעור הפריון אבל אני חושב שזאת הדרך היחידה לעשות זאת, והתשובה שנחוץ שינוי תרבותי, שינוי במה שאנשים רוצים.

לדבריו, ממשלות יכולות למלא תפקיד באמצעות תמריצים פרו-משפחתיים, אבל בסופו של דבר השינוי צריך לבוא מהאנשים עצמם. מלקולם הדסון, חדשות NTD לונדון

 


 לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן

מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל