מזונות אולטרה מעובדים מחביאים בתוכם סיכוי גבוה להתמכרות.
מומחים אומרים שהם תוכננו כך במכוון כדי לגרום לנו לצרוך אותם שוב ושוב.
פרטים בפינתה של ג’ינה מארי Strong Mind & Body
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
החשק שמתעורר אצלנו מדי פעם לחטיף מתוק או מלוח מוכר לרבים מאיתנו. אך מתי החשק הזה הופך להתמכרות? סקר מקיף של כ-300 מחקרים שנעשו ברחבי העולם התפרסם ב-British Medical Journal. הסקר טוען שהקו העובר ביניהם, ככל הנראה דק יותר מכפי שאנו חושבים. המחקר השתמש בסולם ההתמכרות למזון של אוניברסיטת ייל. ומצא דברים משותפים בין הקריטריונים לשימוש מופרז בסמים לבין התמכרות למזון. כלי זה קובע האם מערכת היחסים שלנו עם מאכלים כגון פיצה וגלידה יכולות להיות מוגדרות כהתמכרות. המחקר חושף דמיון מפתיע בין התכונות הממכרות של ג'אנק פוד, לבין אלו של אלכוהול וטבק.
לאלכוהול יש 14% שיעורי התמכרות, ולטבק – 18% שיעורי התמכרות. שיעורי ההתמכרות למזונות אולטרה מעובדים דומים מאוד ועומדים על 14% בקרב מבוגרים. עם זאת, מסתמן שרמת ההתמכרות בקרב ילדים היא חסרת תקדים ועומדת על 12%. כלומר 1 מכל 8 ילדים מסווג כמכור למזונות אולטרה מעובדים. מזונות אולטרה מעובדים נכללו בתזונה היומיומית שלנו מבלי שנרגיש. הם עמוסים בסוכרים מזוקקים, בשומנים ובמגוון רחב של תוספים. הם נועדו לא רק לגרות את בלוטות הטעם, אלא גם לגרום לנו לחזור ולאכול אותם שוב.
כעת אתם אולי תוהים, האם מערכת היחסים שלכם עם מזון היא דבר שחולף או משהו מדאיג יותר. סולם ההתמכרויות למזון של "ייל" יכול לעזור לכם. הסקר בן 25 השאלות נועד לזהות סימני התמכרות פוטנציאליים למזון. הסקר מתמקד בסימפטומים כגון:
- תשוקה בלתי נשלטת
- סימני גמילה
- המשך צריכה (למרות ההשלכות השליליות)
שאלות כגון האם ב-12 החודשים האחרונים אכילת יתר גרמה לבעיות עם בני המשפחה או החברים, מעלות תובנות לגבי הרגלי האכילה שלכם. בעולם של היום, מבלי שנשים לב, פינוקים הופכים לעתים קרובות להתמכרות. כלים אלה מעצימים את המודעות העצמית שלנו.
בריאות | גוף ונפש חזקים עם ג'ינה מרי |
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל