החלק ה-2 של מסמכי טוויטר יצא לאור והוא מתמקד ב"שאדו-באן" (Shadow Banning).
בארי וייס, בעלת טור לשעבר ב"ניו יורק טיימס", שפרסמה את המסמכים, מסבירה בסדרת ציוצים שטוויטר הכינה בחשאי רשימות שחורות, מנעה מציוצים מסוימים מלהופיע ב"נושאים חמים" ואפילו הגבילה את הנראות של חשבונות שלמים.
כמה דוגמאות מהמימצאים שהתפרסמו כעת: ד"ר ג'יי בהאטצ'ריה מאונ' סטנפורד הוכנס בחשאי לרשימה השחורה של טוויטר כי הוא אמר שהסגר יפגע בילדים, דן בונג'ינו, מנחה תוכנית אירוח ימנית, בשלב מסוים היה ברשימה שחורה של מילות חיפוש, ובמקרה של האקטיביסט השמרן צ'רלי קירק – טוויטר הגדירה את חשבונו כ-"לא להפיץ".
קרישיה לנזו, אסטרטגית של המפלגה רפובליקנית ומנכ"לית קבוצת Harvard in Tech, אומרת שלשמרנים באופן כללי ניתנה ההרגשה כאילו הקול שלהם הוא קול של פרנויה, משום שהחשבונות שלהם לא קיבלו את החשיפה שהייתה להם בעבר.
ד"ר רוברט מאלון, מדען שתרם רבות לטכנולוגיית חיסון ה-mRNA שטוויטר חסמה את החשבון שלו, משום שלא אהבה את מה שאמר על חיסוני mRNA אומר ש"טוויטר היא נשק במלחמה לעיצוב דעת הקהל" ומוסיף: "המלחמה של הדור הזה אינה על השגת שטחים וגם אינה על השימוש בנשק קינטי כמו רובים או פגזי תותחים או משהו דומה, אלא היא על שליטה במחשבה, שליטה בקונצנזוס".
חשבון הטוויטר של ד"ר מאלון עדיין חסום.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל