חברת טיקטוק הסינית מנסה למנוע את חסימתה בארה"ב, שאמורה לצאת לפועל בינואר 2025, וטוענת בפני בימ"ש לערעורים בוושינגטון שההחלטה של ארה"ב מנוגדת לחופש הביטוי. (נזכיר שכל הרשתות החברתיות האמריקניות חסומות כבר שנים רבות בסין).
הממשל האמריקני דוחה את הטענה בעודו מציין חששות כבדים לביטחון הלאומי האמריקני.
כתבת NTD מלינה וייסקאפ עם הפרטים.
תמונה: Kevin Frayer / Getty Images
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
המפלגה הקומוניסטית הסינית שולטת בתכנים ש-200 מיליון אמריקנים נחשפים אליהם מדי יום בטיקטוק. טענה זו עמדה בלב הדיון שהתקיים ביום שני בבימ"ש לערעורים.
הבעיה היא שאותם נתונים הם בעלי ערך רב למדינה יריבה המנסה לפגוע בביטחון ארה"ב על ידי כך שהיא יודעת מהם הדפוסים של האמריקנים, מי אנשי הקשר שלהם, לאן הם הולכים, עם מי הם מקיימים קשרים.
חברת "בייטדאנס" הסינית, הבעלים של טיקטוק צריכה למכור את האפליקציה עד ינואר 2025 אחרת טיקטוק תוסר מחנויות האפליקציות בארה"ב. בהתאם לחוק חדש שעבר באפריל בקונגרס המצביע על חששות לביטחון הלאומי.
טיקטוק מסרה שהנתונים שלה לא ישמשו כנשק ושמעולם לא שימשו כנשק נגד אזרחים אמריקנים – זהו שוב שקר. לפי דוחות שהתפרסמו – הנתונים של טיקטוק, נתוני מיקום גיאוגרפי שימשו כדי לעקוב אחרי עיתונאים אמריקנים.
במקום להתנתק מהמשטר הסיני טיקטוק ו"בייטדאנס" שואפות לבטל את החוק בטענה שמדובר בהתקפה על חופש הדיבור, טיעון שלא הרשים את השופטים.
בעלות זרה אינה יכולה לשמש כהצדקה כי זה יבטל את התיקון הראשון לחוקה. יש לנו המון אפליקציות הנמצאות בבעלות של גורמים זרים ולומר שבעלות זרה מטילה ספק בזכויות הנובעות מהתיקון הראשון לחוקה.
רבים מהטיעונים שלהם רוצים שנתייחס אליהם כאל סוכנות. זוהי מסגרת מוזרה ביותר כשחושבים על הממשלה שלנו.
נכון לעכשיו יותר מ-30 מדינות בארה"ב חסמו את התקנת טיקטוק במכשירים ממשלתיים בעוד שיותר מ-10 מדינות אסרו או אסרו חלקית את האפליקציה. מלינה וייסקאפ, חדשות NTD וושניגטון
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל