אנשים "מבלים" בממוצע יותר מ-3 שעות ביום בטלפון שלהם ולוקחים לידיהם את המכשיר כ-60 פעמים ביום.
בפרק זה של Strong Mind & Body מביאה ג'ינה מארי מספר טיפים וטריקים במטרה לעזור לנו לברוח מה”כלא הדיגיטלי”.
הרשמה לניוזלטר השבועי
כל מה שחשוב לדעת – במייל אחד.
הישארו מעודכנים עם חדשות שניתן לסמוך עליהן.
רבים מאיתנו תופסים את הטלפון בכל רגע של מנוחה. זה יכול להוביל לגלישה שלא מדעת. אז איך אפשר להפוך ליותר מודעים ופחות תלותיים?
תצטרכו להבין מה אתם מרגישים כשאתם מושיטים את היד לטלפון. זה יכול להיות שעמום, חרדה, עומס, עצב, בדידות, פחד, תסכול או כל האמור לעיל. ייתכן שאתם מנסים להתמודד עם אחד מהרגשות האלה באמצעות הטלפון שלכם.
-אם אתם רוצים להפחית את השימוש בטלפון, תצטרכו סיבה משמעותית כמו בריאות נפשית טובה יותר, מערכות יחסים טובות יותר, או תפוקה גבוהה יותר בעבודה שלכם. רשמו את הסיבה ותלו אותה, במקום שבו תראו אותה כמו במטבח או בחדר האמבטיה שלכם.
-כמו כן, קבעו לעצמכם כמה כללים יום-יומיים כמו שימוש באפליקציות חברתיות רק פעמיים ביום למשך 15 דקות בכל פעם.
-רעיון אחר הוא לעולם לא להשתמש בטלפון שלכם למעט לקריאה או להקשבה למוסיקה.
-טיפ קל נוסף הוא לבחור תמונה למסך הנעילה של הטלפון שלכם שתזכיר לכם את הכוונה שלכם. סצנת טבע, ציטוט, תמונה של הילדים שלכם או מה שצריך. זה יעזור לעורר את המודעות בכל פעם שהדחף עולה.
-אולי תרצו גם לבדוק פעילויות משמעותיות אחרות כמו ליצור קשר עם חברים לבצע כמה מתיחות או שכיבות סמיכה, לשתות כוס תה או לעשות כמה תרגילי נשימה.
-אפשרות נוספת היא: אתם יכולים לכתוב למישהו פתקית עם מסר של אהבה. לעתים קרובות אנחנו משתמשים בטלפונים שלנו כי יש דברים שאיננו רוצים להרגיש או לחוות. זה קצת כמו סוג של מנגנון הימנעות.
-אז בכל פעם שאתם מושיטים יד לטלפון תרגלו קבלה של החוויה שאתם רוצים להימנע ממנה.
-לבסוף, שקלו סקירה יומית: איך התמודדתם עם המטרה שלכם היום? מה הפריע לכם? לאילו רגשות התנגדתם? ומה אתם יכולים לשפר מחר? אלו כמה טיפים וטריקים שיעזרו לכם לברוח מה”כלא הדיגיטלי”.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל