זו הפעם הראשונה שחברה צרפתית משתמשת במטבע סיני כדי לקנות גז טבעי נוזלי (LNG). העסקה יצאה אל הפועל ביואן הסיני. 2 החברות שחתמו על העסקה הן חברת הנפט הלאומית של סין וחברת "טוטאל אנרג׳י" הצרפתית. העיסקה בוצעה באמצעות הפלטפורמה הסינית (SHPGX) Shanghai Petroleum and Natural Gas Exchange והועברו בה כ-65,000 טון גז נוזלי.
סין מנסה לבסס את המטבע שלה בזירה הבין-לאומית ובה בעת היא רוצה לערער את השליטה של הדולר האמריקני. רוסיה וערב הסעודית השתמשו גם הן בעבר ביואן בהסדרי הסחר שלהן. אז האם היואן הסיני עומד להחליף את הדולר האמריקני? ראיינו אנליסט כלכלי לשם כך. מצטרף אלי ג׳וזף טרביסיאני, אנליסט בכיר ב-FXStreet.
– סין עשתה לאחרונה את העסקה הראשונה של גז נוזלי שמבוצעת ביואן הסיני. האם זה באמת עניין כה גדול?
– תודה שהזמנת אותי. ובכן זה עניין גדול במובן הזה שזו הפעם הראשונה שמשהו כזה קורה. עם זאת באשר להחלפת הדולר האמריקני אם בעסקאות סחר ואם כמטבע עתודה, אני חושב שאין פה שום איום. יש כאן 2 שיקולים. אחד בנוגע לסחר ולאופן שבו מתמחרים סחורות שונות. ואלה מתומחרות כולן בדולרים. זה לא אבסולוטי, אין פה דרישה לקבוע עיסקה בדולרים, אבל בפועל רוב העסקאות נעשות בדולרים והן מתומחרות בדולרים. זה היבט אחד של הדומיננטיות של הדולר. אני חושב שההיבט השני הרבה יותר רווח ויש סבירות נמוכה בהרבה שיערערו אותו אי פעם, וזה העובדה שהדולר משמש כעתודת מטבע זר. זה אוצר השוק ששולט בהשקעה העולמית וזה אינו עומד להשתנות, כי זה המטבע הכי נפוץ בעולם ויש לו את הנזילות הגבוהה ביותר. אם מדינה מסוימת רוצה להחזיק בעתודה, המקום שצריך לפנות אליו הוא אוצר השוק האמריקני, השוק האמריקני באופן כללי – זהו שוק ההון הגדול ביותר בעולם. אפילו המתחרה הצמוד שלו, האירו, לא הצליח לעשות פריצת דרך ולהתמודד מול הדולר כעתודת מטבע חוץ. אז זו הסיבה העיקרית שאנשים פשוט בוטחים בדולר, כי ארה"ב, ביחס ובהשוואה לשאר העולם, מייצגת שוק פתוח מאוד, בעוד [ששווקים של] מטבעות אחרים הם קטנים מדי, כמו השווקים הלאומיים במדינות אזור האירו, או שהם אינם פתוחים כלל, כמו רוסיה וסין.
• לעוד תכנים ועדכונים הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו: לחצו כאן
• מצאתם טעות? יש לכם שאלה? תגובה? פנו אלינו דרך הטלגרם או דרך המייל